Meniu pt pagini generate cu php si afisate in iframe
Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
-
patricia
Meniu pt pagini generate cu php si afisate in iframe
Am de rezolvat urmatorul exercitiu ,stiu pasii care trebuie urmariti dar nu stiu cum sa concretizez asta in php:
In pagina in partea stanga trebuie sa am un meniu de genu':
Cod: Selectaţi tot
<a href="">categorie 1</a>
............................
<a href="">categorie n</a>
Continutul lui "href" trebuie sa fie astfel incat la click-ul pe o legatura sa se execute un fisier php care sa genereze o pagina html sau php care sa afiseze datele preluate din tabele mysql, pagina generata va fi afisata intr-un <iframe> din pagina principala
Pagina in care se afla si meniul.
MarPlo
Ca un link sa deschida pagina intr-un <iframe>, se adauga la acel link atributul:
target="nume_iframe" , unde "nume_iframe" e valoarea de la "name" din tag-ul <iframe>.
In pagina cu meniul ar veni asa:
Cod: Selectaţi tot
<a href="script.php?ct=1" target-=="ifrm" title="titlul">categorie 1</a>
.................
<a href="script.php?ct=n" target="ifrm" title="titlul">categorie n</a>
.............................
<iframe src="pagina_initiala_in_iframe" width="600" height="200" align="center" scrolling="yes" frameborder="0" name="ifrm"> </iframe>
Iar in "script.php" se preia cu
$_GET['ct'] valoarea din adresa URL de la
?ct=.. pe care o poti folosi in Selectul la tabel MySQL ca sa preiei datele /randul asociat acelei valori (vezi prin lectiile din Cursul PHP-MySQL despre $_GET si $_POST).
Subiecte similare
- Creare meniu in site cu php
Scripturi de pe site
Primul mesaj
Salut
Am incercat sa pun icons pe primul nivel al meniului din tutorialu tau: Creare site de la zero si nu reusesc sa il adaug pe butonele care...
Ultimul mesaj
Multumes pt ajutor
Este ok acum.
Din exeplul dat de tine am mai vazut ceva intersant si anume acel meniu asa zis breadcrumb cu ce ma selectat deja....