Am gasit intr-adevar lucruri utile despre sintaxa Smarty la "smarty.net".
Acum as dori sa incerc si cateva mici exercitii, dar instalarea /setarile care trebuie facute sunt un dezastru total. Am gasit diverse tutoriale pe net dar nu merge nimic din ce-am incercat.
Daca se poate sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez exact pentru instalare, daca folosesc wampserver sau xampp, si am sistem de operare Windows XP.
Multumesc.
Setari Instalare Smarty PHP
-
Setari Instalare Smarty PHP
MarPlo
Smarty e o clasa cu functii PHP. Nu am folosit Smarty, deci nu am experienta practica cu acesta.
Din ce am vazut putin in documentatie, in principiu se instaleaza ca orice script /clasa PHP pe care vrei sa o folosesti in site.
1. Se copie directorul "libs/" (din arhiva descarcata) pe server unde ai site-ul.
2. Se include in script-ul site-ului fisierul "Smarty.class.php" .
3. Se creaza in script obiect de lucru la clasa Smarty si se aplica metodele ei.
De exemplu:
Iar "index.tpl" ar fi simplu asa:
- Mai multe exemple si explicatii la adresa:
smarty.net/crash_course
- Alte pagini utile:
smarty.net/best_practices
smarty.net/v3_overview
- Mai e si directorul "demo/" din arhiva cu Smarty, cu exemple pe care le poti testa si studia.
Din ce am vazut putin in documentatie, in principiu se instaleaza ca orice script /clasa PHP pe care vrei sa o folosesti in site.
1. Se copie directorul "libs/" (din arhiva descarcata) pe server unde ai site-ul.
2. Se include in script-ul site-ului fisierul "Smarty.class.php" .
Cod: Selectaţi tot
include('libs/Smarty.class.php');
De exemplu:
include('libs/Smarty.class.php');
// creare obiect
$smarty = new Smarty;
// seteaza numele pt variabile din template, si valoarea /textul ce-l vor afisa
$smarty->assign('title', 'Text titlu');
$smarty->assign('website', 'www.coursesweb.net');
// afiseaza rezultatul, cu template-ul din "index.tpl"
$smarty->display('index.tpl');
<html>
<head>
<title>{$title}</title>
</head>
<body>
Web site: {$website}
</body>
</html>
smarty.net/crash_course
- Alte pagini utile:
smarty.net/best_practices
smarty.net/v3_overview
- Mai e si directorul "demo/" din arhiva cu Smarty, cu exemple pe care le poti testa si studia.