Cum creez o cheie primara a unui tabel MySQL prin compunerea a doua sau mai multe chei externe (straine)/primare ale altor tabele?
Poate fi o cheie -cheie primara pentru doua tabele?
Cheie primara compusa in tabel MySQL
-
Cheie primara compusa in tabel MySQL
MarPlo
Nu am mai auzit de cheie primara compusa, si nici nu pricep ce vrei sa faca (sau sa faci).
Poate daca ai da mai multe detalii despre ceea ce vrei sa obtii ...
Poate daca ai da mai multe detalii despre ceea ce vrei sa obtii ...
patricia
ideea cu cheia primara compusa e un exemplu de la un laborator de mysql, nu prea am inteles ideea asa ca o sa precizez tot exemplul.
Cheia primara a tabelului Compozitii e formata din cele doua chei straine pe care le contine: e vorba de fapt de 3 tabele cu structura:
Tabelul Compozitii:
idComponenta | idProdus | nrComponente
Tabelul Componente:
idComponenta | denumire | descriere
Tabelul Produs:
idProdus | denumire | descriere
Cred ca exemplul e cam aiurea ,iar "idComponenta" si "idProdus" sunt cheile primare ale tabelelor "Componente" respectiv "Produs";ma gandesc ca le putem considera chei primare pentru cele doua tabele si chei externe pentru tabelul "Compozitii";
exemplul e dat de un profesor cam "fixist", si chiar daca ar fi gresit nu pot sa-l contrazic,dar vreau sa stiu daca e gresit sau nu.
Cheia primara a tabelului Compozitii e formata din cele doua chei straine pe care le contine: e vorba de fapt de 3 tabele cu structura:
Tabelul Compozitii:
idComponenta | idProdus | nrComponente
Tabelul Componente:
idComponenta | denumire | descriere
Tabelul Produs:
idProdus | denumire | descriere
Cred ca exemplul e cam aiurea ,iar "idComponenta" si "idProdus" sunt cheile primare ale tabelelor "Componente" respectiv "Produs";ma gandesc ca le putem considera chei primare pentru cele doua tabele si chei externe pentru tabelul "Compozitii";
exemplul e dat de un profesor cam "fixist", si chiar daca ar fi gresit nu pot sa-l contrazic,dar vreau sa stiu daca e gresit sau nu.
MarPlo
Din ce cunosc, intr-un tabel poti avea o singura cheie primara, una din ele, sau amandoua sa fie coloane normale.
Oricum, nu vad rostul ca pentru "nrComponente" sa se faca un alt tabel, cand poate fi adaugat ca a patra coloana in acele doua tabele, astfel facandu-se si Select-ul / Insert-ul mai aimplu.
Cred ca acel profesor cunoaste si se pricepe mai bine la MySQL. Mai bine il intrebi pe el.
Daca te lamureste, poti lasa si aici solutia /raspunsul corect, poate va fi de folos cuiva.
Oricum, nu vad rostul ca pentru "nrComponente" sa se faca un alt tabel, cand poate fi adaugat ca a patra coloana in acele doua tabele, astfel facandu-se si Select-ul / Insert-ul mai aimplu.
Cred ca acel profesor cunoaste si se pricepe mai bine la MySQL. Mai bine il intrebi pe el.
Daca te lamureste, poti lasa si aici solutia /raspunsul corect, poate va fi de folos cuiva.