Select din 2 tabele in acelasi timp

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
evident

Select din 2 tabele in acelasi timp

Cod: Selectaţi tot

$results = mysqli_query($db_conx,"SELECT * FROM fete WHERE id = '$id_fata' ORDER BY id DESC");

while($row = mysqli_fetch_array($results)) {
  $nume_fata = $row["nume_fata"];
} 
Cum as putea ca in acel select sa selectez date dintr-un alt tabel baieti si sa le afisez :

$nume_baiat = $row["nume_baiat"];
in acelasi while().

Multumesc

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Depinde daca tabelele au vreo legatura unu cu altul, vreo coloana cu relatie intre ele.
Ca formula generala, daca nu au vreo coloana legata intre ele, se poate asa:

SELECT tabel_1.col1, tabel_2.col2 WHERE tabel_1.id = $id1 OR tabel_2.id = $id2 ORDER BY id DESC
Aplici cum crezi ca iti trebuie la codul tau. Poate iti e de folos si tutorialul: Select in doua tabele MySQL.

evident Mesaje:168
Salut,
Ca sa fiu mai explicit, mai sus am dat un exemplu ca sa ma faca sa inteleg ce si cum.
Cazul meu este urmatorul:
Am tabelul comentarii in care am: id, id_itemcomentat, comentariu, comentat_de, data
Am tabelul useri din care vreau sa selectez doar coloana "avatar"

Eu vreau sa afisez comentariile din tabelul comentarii si avatarul userului care a comentat.

"comentat_de" trebuie sa se regaseasca in tabelul useri la coloana "numeuser"
Multumesc

Daca in coloana "comentat_de" din tabelul comentarii sunt valorile din coloana "nameuser" din tabelul useri, incearca cu LEFT JOIN.

SELECT comentarii.id, comentarii.id_itemcomentat, comentarii.comentariu, comentarii.comentat_de, useri.avatar FROM comentarii LEFT JOIN useri ON comentarii.comentat_de = useri.nameuser WHERE comentarii.id = $id ORDER BY comentarii.id
- Poate iti e de folos si tutorialul: MySQL INNER JOIN, LEFT JOIN, RIGHT JOIN.

evident Mesaje:168
nu imi merge, am facut cum ai zis si am afisat cu:
$com = $row["comentariu"];

Ce pot sa fac?

Nu stiu. Adauga si conditie WHERE cu ce vrei sa selecteze, incearca direct in PhpMAdmin diverse variante de Select, cu JOIN si vezi ce rezulta.

Subiecte similare