Problema unire rezultate din doua Select
Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
-
adrian_ady
Problema unire rezultate din doua Select
Salut,
in site am doua categorii de anunturi: cereri si oferte. In aceeasi pagina sunt afisate ultimele anunturi din fiecare categorie insa separat. Cum fac sa afisez intr-o singura caseta ultimele anunturi combinate, de exemplu primul anunt afisat sa fie ultimul adaugat indiferent de categorie.
Am incercat asa dar, evident, se afiseaza mereu separat:
Cod: Selectaţi tot
$entries1 = $db->select("SELECT * FROM oferte WHERE ...... ORDER BY data_adaugare desc LIMIT 0,2 ");
$entries2 = $db->select("SELECT * FROM cereri WHERE ...... ORDER BY data_adaugare desc LIMIT 0,2 ");
$result = array_merge_recursive($entries1, $entries2);
if(!$result)
{
<p>Nu sunt cereri adaugate</p>
}
else
{
$fields = array('id','titlu','descriere','id_categorie','id_judet','data_adaugare','status');
?>
<?
foreach($entries1 as $key=>$entry1)
{
foreach($fields as $field) $$field = stripslashes($entry1->$field);
// ...
?>
<div>....oferte...</div>
<?
}
?>
<?
foreach($entries2 as $key=>$entry2)
{
foreach($fields as $field) $$field = stripslashes($entry2->$field);
// ...
?>
<div>....cereri...</div>
<?
}
?>
<?
}
MarPlo
Salut
Poate ca ar trebui sa aplici un singur set de foreach() la datele din variabila $result (obtinute cu array_merge_recursive() ).
Sau faci un singur Select pe ambele tabele:
$entries = $db->select("SELECT cereri.id AS ci, oferte.id AS oi, cereri.titlu AS ct, oferte.titlu AS ot, ... FROM cereri, oferte WHERE ...... ORDER BY data_adaugare desc LIMIT 0,2 ");
Sau poti folosi UNION.
$sql = "(SELECT * FROM oferte WHERE ...)
UNION
(SELECT * FROM cereri WHERE ...)
ORDER BY data_adaugare desc LIMIT 0,2 ";
$entries = $db->select($sql);
adrian_ady
Multumesc pentru ajutor. Le-am incercat pe toate, fara succes (nu ma pricep). Am ales pana la urma sa modific baza de date si tot sirul de schimbari necesare in site pentru a lucra numai cu un tabel.
O zi buna!
Subiecte similare
- Setare valori din array in select tag
JavaScript - jQuery - Ajax
Primul mesaj
Salut am un array cu orele de functionare
$data = array (
'0400' => '04:00 AM',
'0430' => '04:30 AM',
'0500' => '05:00 AM',
'0530'...
Ultimul mesaj
Testeaza urmatorul cod.
Daca ceva mai trebuie schimbat, incearca si tu sa modifici dupa cum stii, in functie de ce vrei sa obtii.
Open:...
- O mica problema de animatie CSS
HTML - XHTML - CSS
Primul mesaj
Noroc, MarPlo!
1. Am vizitat pe twitter un site de animatie, in care website-ul actual se numeste CSS-Challenges,com. In respectivul website, sunt...
Ultimul mesaj
1. Multumesc pentru raspuns.
2. Am inteles raspunsul tau: este un mic examen oferit voluntarilor online, pentru a le afla capacitatile de rezolvare...
- Problema curs de Engleza
Sesizari Erori si Greseli
Primul mesaj
Buna.
Am descarcat cursul curs_eurocor-engleza_incepatori_1-16.rar si cand vreau sa-l dezarhivez imi da eroarea asta:
An error occures whilw...
Ultimul mesaj
Buna,
Poti sa descarci cursul de engleza, nivel intermediar, de la urmatoarele linkuri:
- Lectiile 1-16...