Nu face insert in db

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
claUdiu

Nu face insert in db

Buna...am si eu o problema la care nu mai inteleg nimica. Am acest cod:

Cod: Selectaţi tot

<?php
include("config.php");

$user = $_POST['user'];
$name = $_POST['name'];
$last_name = $_POST['surname'];
$email = $_POST['email'];
$password = $_POST['password'];
$country = $_POST['country'];
$day_born=$_POST['day'];
$month_born=$_POST['luna'];
$year_born=$_POST['year'];
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$date = data('d.m.Y');
$ora = date("H:i:s", time()); 

$actual_year = date('Y');
$age = $actual_year - $year_born;

mysql_connect("$db_host", "$db_user", "$db_pass") or die("ERROR");
mysql_select_db("$db_name") or die("ERROR 2");

$actiune = "INSERT INTO users (username, first_name, last_name, email, country, password, sex, description, day_born, month_born, year_born, age, last_login, ip, date) 
                                     VALUES ('$user', '$name', '$last_name', '$email', '$country', '$password', 'your description', '$day_born', '$month_born', '$year_born', '$age', '10.03.2011', '$ip', '$date - $ora')";
$query = mysql_query($actiune);

if($query){
echo "You have registered successfully";
}else{
echo "ERROR Please try again later";
}

mysql_close();
?>
Cand il accesez in browser imi apare pagina alba, fara erroare, fara nimica. Cand intru in db, aceasi problema, nu o adaugat nimica...Ce problema ar putea sa aiba?:(thx
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?

MarPlo Mesaje:4343
Ai 15 coloane in INSERT, dar 14 valori dupa VALUES, numarul lor ar trebui sa fie egal.
De asemenea, sintaxa corecta ar fi sa adaugi numele coloanelor intre `...` (apostrof langa tasta 1) ("...`first_name`, `last_name`, ...").
Cu echo $actiune; poti sa vezi ce sir de comanda sql e trimis la MySQL, eventual poti sa-l copii si sa-l testezi direct in phpMyAdmin.
Incearca si cu MySQLi, PHP MySQL - INSERT INTO e o tehnica mai noua de conectare si folosire MySQL cu PHP.

claUdiu Mesaje:313
Multumesc pentru raspuns, dar am rezolvat. Problema era la $date = data('d.m.Y'); in loc de date scrie data. Nu credeam ca chestia asta mica, ar putea influenta codul atata de mult. Am scos si introduerea in baza de date si am bagat un simplu echo la connectare dar nu il arta. Asa ca m-am mai uitat o data la variabile, mai atent. Ms mult:)
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?