Salut
Am incercat sa gasesc in forum, dar n-am gasit, informatii despre functia din PHP care verifica daca niste date (string) sunt numere. Am gasit numai pentru numere intregi, dar nu este suficient ! Prietenii stiu de ce !
Multtumesc anticipat pentru orice indrumare
Functie php verifica string = numar ?
-
Functie php verifica string = numar ?
MarPlo
Salut
Incearca functia is_numeric($var)
- Returneaza True daca $var e un numar sau un sir numeric, altfel, False.
Incearca functia is_numeric($var)
- Returneaza True daca $var e un numar sau un sir numeric, altfel, False.
Cod: Selectaţi tot
<?php
$str = '12.78';
if(is_numeric($str)) echo $str. ' - numar';
else echo $str. ' - nu e numar';
// 12.78 - numar
?>
sebaca
Multumesc. Functioneaza.
Incercasem cu is_int($var) si is_float($var) care, evident, n-au functionat.
Dar am remarcat ca diferenta o poate face apostroful folosit pentru definirea variabilei !
Incercasem cu is_int($var) si is_float($var) care, evident, n-au functionat.
Dar am remarcat ca diferenta o poate face apostroful folosit pentru definirea variabilei !
nutzu123
Salut!
Cine stie o functie pentru data adaugarii o conversie (ex: adaugat acum 2 secunde, minute, ore, zile, luni, ani) sau ceva de genu dar sa mearga k am incercat cateva de pe net si nu sunt bune
Cine stie o functie pentru data adaugarii o conversie (ex: adaugat acum 2 secunde, minute, ore, zile, luni, ani) sau ceva de genu dar sa mearga k am incercat cateva de pe net si nu sunt bune
Subiecte similare
- implode(): Passing glue string after array is deprecated
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Dupa 7 ani !Ultimul mesaj
Acum, revazand o veche aplicatie cu codul Multiple Select Drop Down list cu tabel 3 coloane +1; am constatat ca datorita upgradarii...
OK ! Eu nu am inteles despre ce parametri era vorba. S-a rezolvat, multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns ! TOATE CELE BUNE !!! - Afisare numar cel mai mare dintr o coloana
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Bună MarploUltimul mesaj
Vreau să extrag din coloan pret cel mai mare numar ca de exemplu 4444.
Mie imi afisează 54 în loc de 4444, dacă în loc de 4444 modific...
Am schimbat `pret` varchar(20) DEFAULT NULL in `pret` int(11) NOT NULL ca la tine si merge.
Multumesc