Preluare date din MySQL

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
MelecaCristian

Preluare date din MySQL

buna useri marplo :D,
am si eu o mica problema cu un script :D
deci ce vreau sa faca acest script sa extraga date din url am mai discutat ceva asemanator insa acum este treaba si cu conectarea la baza de date mysql:
Un ex de url :

zoynkss.com/logare/profil.php?nume=MelecaCristian

ce e cu scris bold am nevoie sa imi arate date despre el :

De ex :

Date despre profilul lui MelecaCristian (titlu in browers)

Cod: Selectaţi tot

<?php

include('conectare.php');

if (isset($_GET['nume']) && ($_GET['nume'])) {

$nume = mysql_real_escape_string($_GET['nume']);
echo '<title>Date Despre Profil Lui '.$nume.' </title>';
?>
am folosit codul acesta da nu a mers imi da eroarea Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/skalumea/public_html/zoynkss.com/logare/profil.php on line 9

deci eu vreau sa pastreze acesta data peste tot in pagina si sa culeaga date din baza de data dar acesta sa fie cheia ce deschide tot profilul incepand cu tagul nume sau cu orice altceva

si sa extraga datele cam asa :

Nume : MelecaCristian
Email : MelecaCristian@zoynkss.com
Varsta : 18 ani
Tara : Romania
Oras : Timisoara

(asa am eu baza de date)

dar cum se schimba urlui de ex :

DIN : zoynkss.com/logare/profil.php?nume="MelecaCristian IN AlT User De Ex : zoynkss.com/logare/profil.php?nume=Marplo
sa imi apara datele despre marplo adica nume , email , varsta , tara , oras :D

scz da am incercat sa il fac si singur si tot imi da batai de cap stiu ca sa extraga numele ,emailui ,varsta etc este nevoie de anumite coduri

Nume : '.$nume.'
Varsta : '.$varsta.'

dar undeva ma incurc am luat scriptul de cateva ori de la cap la coada si nu a mers

Multumesc :X
„Uneori o greşeală poate fi tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă.” — Henry Ford

claUdiu Mesaje:313
Deci...

1. La scriptul tau trebuie o } la sfarsit

2. Am facut eu un script. Nu cred ca e bun pentru ca nu stiu exact cum sunt tabelele si coloanelele:

<?php

//conectare la baza de date

//numele din url
$nume = $_GET['nume'];

//selectam din db numele dupa numele din url
$select_dupa_user=mysql_query("SELECT * FROM tabel WHERE nume = '".$nume."'");

//aratam datele din db pe pagina web
while ($arata = mysql_fetch_assoc($select_dupa_user)){

//variabilele din db transformate in variabile simple
$nume = $arata['nume'];
$email = $arata['email'];
$varsta = $arata['varsta'];
$tara = $arata['tara'];
$oras = $arata['oras'];

echo ''.$nume.' '.$email.' '.$varsta.' '.$tara.' '.$oras.'';

}

?>
Modifica tu acolo unde scrie tabel cu tabelu din db si modifica si coloanele daca nu sunt bune! Si...daca mai vrei si alte instructiuni, doar scrie aici! Bafta!
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?

MelecaCristian Mesaje:176
Am inlocuit tabel cu tabelul ce il am in baza de date folosesc scriptul de la tine pe site, acum imi da urmatoarele erori:

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'skalumea'@'localhost' (using password: NO) in /home/skalumea/public_html/zoynkss.com/logare/profil.php on line 10

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/skalumea/public_html/zoynkss.com/logare/profil.php on line 10

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/skalumea/public_html/zoynkss.com/logare/profil.php on line 14
Intrebare da la acolo unde scrie //conectare la baza de date nu trebuie jos

include('bazadb.php')
„Uneori o greşeală poate fi tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă.” — Henry Ford

MarPlo Mesaje:4343
Trebuie sa faci intai conectarea la serverul MySQL si la baza de date (cu datele exacte: "server", "utilizator", "parola").
Dupa asta se trimite interogarea de selectare din baza de date si se preia datele din raspunsul returnat.
Vezi lectiile PHP-MySQL de pe site, exemplele de acolo, precum si lectia asta: PHP MySQL - SELECT, ORDER BY.
E bine sa studiezi si lectiile anterioare acesteia.

MelecaCristian Mesaje:176
am reusit multumesc inca odata amandurora imi place acest forum/site gasesc raspuns la orice intrebare si inante am cautat dar nu stiam cum sa caut :"> imi cer scuze mai am de invatat

Subiecte similare