Ultimul ip connectat
-
Ultimul ip connectat
N'seara:) Cum pot afla ultimul IP connectat la site? Adica...daca pun la scriptul de login sa inregistreze un ip in db...atuncea nu o sa mearga pentru ca o sa afiseaze ip-ul cu care e logat akm....
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
MarPlo
IP-ul celui care viziteaza pagina, in momentul cand viziteaza, poate fi preluat cu urmatorul cod:
- E stocat in variabila $ip, de aici il poti folosi mai departe cum vrei.
Il inregistrezi in baza de date (intr-o coloana separata, si pe rand cu numele acelui utilizator), iar la urmatoarea logare ai ultimul IP inregistrat in baza de date si IP-ul curent prin codul de mai sus.
Inainte de a adauga IP-ul curent in tabel, il preiei pe cel deja adaugat, care e de la ultima logare, apoi daca vrei compari si-l adaugi pe cel curent.
Cod: Selectaţi tot
<?php
$ip = $_SERVER['SERVER_ADDR'];
echo $ip;
?>
Il inregistrezi in baza de date (intr-o coloana separata, si pe rand cu numele acelui utilizator), iar la urmatoarea logare ai ultimul IP inregistrat in baza de date si IP-ul curent prin codul de mai sus.
Inainte de a adauga IP-ul curent in tabel, il preiei pe cel deja adaugat, care e de la ultima logare, apoi daca vrei compari si-l adaugi pe cel curent.
claUdiu
Da...stiu sa adaug IP in db...dar nu stiu in ce fiser sa adaug codul de UPDATE...Adika...eu am vrut in login.php acolo unde verifica userul si daca e ok...se duce in User PAnel..Dar nu e bine! Nu e bine pentru ca o sa arate IP-ul cu care s-a logat ultimaoara...adica daca eu ma loghez cu cateva secunde mai devreme..sa o il arate pe ala...
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
MarPlo
La inregistrare e ip-ul in bd.
La urmatoarea logare ai in BD ultimul IP cu care s-a logat, si cel curent cu formula de sus.
Deci ai 2 ip-uri, cel anterior si cel curent.
Daca vrei le compari sau faci ce vrei, o salvezi pe cea curenta in alta coloana (ori fisier), sau poti actualiza / UPDATE ip-ul din BD (cel anterior) cu cel curent; asa ai in BD IP-ul curent si la urmatoarea logare ai iar ip-ul anterior (cel curent acum) si cel cu care se logheaza.
La urmatoarea logare ai in BD ultimul IP cu care s-a logat, si cel curent cu formula de sus.
Deci ai 2 ip-uri, cel anterior si cel curent.
Daca vrei le compari sau faci ce vrei, o salvezi pe cea curenta in alta coloana (ori fisier), sau poti actualiza / UPDATE ip-ul din BD (cel anterior) cu cel curent; asa ai in BD IP-ul curent si la urmatoarea logare ai iar ip-ul anterior (cel curent acum) si cel cu care se logheaza.