Am facut un site cu multe fisiere dar nu le-am introdus într-o baza de date.
Se poate face un tabel într-o bază de date și să introduc ulterior toate fișierele sau cum ar trebui să procedez să fie mai ușor de găsit cu un motor de căutare local, un ”Sphider”.
Creare baza de date
-
Creare baza de date
MarPlo
Daca faci o baza de date, trebuie adaugate datele din fisiere in coloane de tabel (sau tabele) in baza de date.
Nu cunosc daca "Sphider", sau alt script de cautare local, lucreaza cu date din fisiere.
Nu cunosc daca "Sphider", sau alt script de cautare local, lucreaza cu date din fisiere.
bvlucretiu
Ce fel de tabel ar trebui să fac astfel ca să pot introduce datele din fișierele unui site deja existent, la care nu am făcută încă o bază de date, fără să modific imaginea siteului sau structura.
Nu stăpânesc prea bine încă lucrul cu baza de date dar mă străduiesc să învăț pe parcurs.
De site este legat printr-o bază de date doar datele de inregistrare-autentificare și forumul de la phpbb.
Înainte am avut legat și ”Sphider” unde i-am dat indexare și în motorul de căutare îmi dădea calea către anumite fișiere (pagini din site) dar nu știu ce sa întâmplat căci acum nu mai îmi indexează iar motorul de căutare nu-mi mai dă nici un rezultat!
Vă mulțumesc mult dacă mă puteți ajuta!
Nu stăpânesc prea bine încă lucrul cu baza de date dar mă străduiesc să învăț pe parcurs.
De site este legat printr-o bază de date doar datele de inregistrare-autentificare și forumul de la phpbb.
Înainte am avut legat și ”Sphider” unde i-am dat indexare și în motorul de căutare îmi dădea calea către anumite fișiere (pagini din site) dar nu știu ce sa întâmplat căci acum nu mai îmi indexează iar motorul de căutare nu-mi mai dă nici un rezultat!
Vă mulțumesc mult dacă mă puteți ajuta!
claUdiu
PAi....Orice tabel poti crea ca sa poti adauga acle date...Doar ca difera... Trebuie dupa aia sa schimbi structura site-ului, total. Aici nu vorbesc de design ci de scripturile care preaiau datele din fisierele acelea. Eu unu ti-as recomanda sa citesti prima oara tutorialele de pe acest site, si, dupa acea, sa dai si o cautare pe Google.
PS: Nu este greu cu mysql...esi chiar mai usor decat cu fisiere... Eu unu asa cred... Eu am inceput prima oara, cand nu siam nimic, sa lucrez cu mysql, iar acuma e foarte usor.
PS: Nu este greu cu mysql...esi chiar mai usor decat cu fisiere... Eu unu asa cred... Eu am inceput prima oara, cand nu siam nimic, sa lucrez cu mysql, iar acuma e foarte usor.
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
bvlucretiu
La care tutoriale de pe acest site te referi?claUdiu scrie:Eu unu ti-as recomanda sa citesti prima oara tutorialele de pe acest site, si, dupa acea, sa dai si o cautare pe Google.
Și ce să caut pe Google, tutoriale cu MySQL?
Oricum îți mulțumesc pentru sugestie!
legolas
Din cate stiu, motoarele de cautare dispun de niste boti ce se plima la un anumit interval prin intregul web pentru a vedea ce a mai aparut nou si indexeaza. Se "plimba" spre exemplu printr-un blog, deja indexat, si indexeaza noile pagini, iar daca exista un link si catre site-ul tau, automat va fi si el indexat, e o cale destul de sigura si "legala", cel putin asa spun toate forumurile si discutiile legate de indexare
Revenind, acelor boti daca li se pare ca respectivul site (aka cazul tau) a folosit metode ilegale de a incerca coruperea botilor in a indexa ssite-ul cat mai repede, pot decide sa nu te mai ia in considerarea si bineinteles sa nu te mai indexexe, sau sa te stearga si sa nu mai apari in top, cum spuneai ca se intampla inainte!
Cat despre db, invata putin MySQL-ul, download xampp, install, config, creare db din cateva click-uri, avand posibilitatea si de generarea a codului PHP, daca esti incepator si nu te prea descurci! Urmeaza sfatul lui Claudiu si arunca un ochi si pe lectiile de pe MarPlo.net, sunt mai mult decat explicite, parerea mea!
Revenind, acelor boti daca li se pare ca respectivul site (aka cazul tau) a folosit metode ilegale de a incerca coruperea botilor in a indexa ssite-ul cat mai repede, pot decide sa nu te mai ia in considerarea si bineinteles sa nu te mai indexexe, sau sa te stearga si sa nu mai apari in top, cum spuneai ca se intampla inainte!
Cat despre db, invata putin MySQL-ul, download xampp, install, config, creare db din cateva click-uri, avand posibilitatea si de generarea a codului PHP, daca esti incepator si nu te prea descurci! Urmeaza sfatul lui Claudiu si arunca un ochi si pe lectiile de pe MarPlo.net, sunt mai mult decat explicite, parerea mea!
Cand ajungi in varful muntelui, continua sa urci!
claUdiu
bvlucretiu scrie:La care tutoriale de pe acest site te referi?claUdiu scrie:Eu unu ti-as recomanda sa citesti prima oara tutorialele de pe acest site, si, dupa acea, sa dai si o cautare pe Google.
Și ce să caut pe Google, tutoriale cu MySQL?
Oricum îți mulțumesc pentru sugestie!
Intra aici si incepe de la Baze de date MySQL
pana la Elemente nivel mai avansat
Si...dupa acea, daca nu ai invatat din astea (cea ce este imposibil!) cauta pe google dupa Mysql Tutorials, databases, insert, delete, update.. Intr-un cuvant: Mysql Tutorials.
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
bvlucretiu
Eu am folosit "Sphider" cu scopul de a avea un motor de cautere in care sa indexez doar siteul meu iar vizitatorul atunci cand cauta ceva anume in acest site sa preia rezultate doar din acest site spre al ajuta sa gaseasca mai repede ceea ce are nevoie.legolas scrie: Revenind, acelor boti daca li se pare ca respectivul site (aka cazul tau) a folosit metode ilegale de a incerca coruperea botilor in a indexa ssite-ul cat mai repede, pot decide sa nu te mai ia in considerarea si bineinteles sa nu te mai indexexe, sau sa te stearga si sa nu mai apari in top, cum spuneai ca se intampla inainte!
Sa inteleg ca am introdus eu ceva script sau ceva in site care sa dea peste cap activitatea "Sphider"!?
legolas
Tot ceea ce ti-am spus, stiu ca se intampla cu marile motoare de cautare Google, Yahoo, Bing! Insa Sphider-ul intra tot in aceasta categorie, a motoarelor de cautare! Acum nu stiu daca se supune in totalitate acelorasi reguli atat timp cat, este un soft instalat de tine special pentru site-ul tau!
Pentru un raspuns concret, cred ca ar fi bine sa-i intrebi chiar pe ei! Sphider Forum --- > http://www.sphider.eu/forum/list.php?2
Pentru un raspuns concret, cred ca ar fi bine sa-i intrebi chiar pe ei! Sphider Forum --- > http://www.sphider.eu/forum/list.php?2
Cand ajungi in varful muntelui, continua sa urci!
Subiecte similare
- Adaugare orar zilele saptamanii in baza de date
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
SalutUltimul mesaj
Am o baza de date cu toate locatiile
location_id | name |address |telephone | open
Si un formular prin care incarc datele in bd....
Treaba cu adaugare json in mysql e simpla, se rezuma la adaugarea unui sir care contine ghilimele duble.
Problema la tine e ca acele ghilimele sunt... - Creare meniu in site cu php
Scripturi de pe site Primul mesaj
SalutUltimul mesaj
Am incercat sa pun icons pe primul nivel al meniului din tutorialu tau: Creare site de la zero si nu reusesc sa il adaug pe butonele care...
Multumes pt ajutor
Este ok acum.
Din exeplul dat de tine am mai vazut ceva intersant si anume acel meniu asa zis breadcrumb cu ce ma selectat deja....