problema upload script cu adaugare in baza de date

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
stefan32

problema upload script cu adaugare in baza de date

salut, scuze ca va stresez cu intebarile mele dar am nevoei de putin ajutor
am modificat putin scriptul de upload de pe site, am incercat sa-l fac cu baza de date cand uplodez un fisier sa apara si in baza de date...
problema e ca se uploadeaza numai fisierul, am incercat mutle posibilitati dar nu a mers...

index.php:

Cod: Selectaţi tot

<title>...</title>
<link href="$#####" rel="stylesheet" type="text/css">
<center>
<h1>ShaRe - Free File Hosting</h1>
<hr width=350px color=gray>
<div style="width:333px; text-align:center;">
<form action="index.php?share=file" method="POST" enctype="multipart/form-data"> 
Upload Fisier: 
<input type="file" name="fisiere" /> <br />
Categorie: <select name="categ">
<option value="man">1</option>
<option value="r">2</option>
<option value="sr">3</option>
<option value="img">Imagini</option>
</select><br/>
<input type="submit" name='submit' value="Upload" /> 
</form>
</div>
<div id="share-Footer">
Copyright &copy <b>#####</b>
</div>
</center>

<?php 
include('config.php');

if($_GET['share']=="file"){
//$empty = $_POST['fisiere'];
$box=$_FILES['fisiere']['tmp_name'];
if (empty($box))
{
echo "<p align=\"center\">";
echo "<font size=\"6\"><font color=\"blue\"><b>Nici un fisier selectat!</b></font></font><br />";
echo "</p>";
exit();
}
$id=$_GET['id'];
$dw = $row['download'];
$browser =  $_SERVER[HTTP_USER_AGENT];
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$categ = $_POST['categ'];
$file = $_FILES['fisiere']['name'];
$size = $_FILES['fisiere']['size'];
$uploadpath = "u/";
$max_size = 20000;
$allowtype = array('bmp', 'flv', 'gif', 'jpg', 'jpeg', 'mp3', 'pdf', 'png', 'rar', 'zip');
if(isset($_POST['submit'])) {
if (isset ($_FILES['fisiere'])) {
$uploadpath = $uploadpath. $categ.'/'.'[####] ' .  basename($_FILES['fisiere']['name']);
$type = end(explode(".", strtolower($_FILES['fisiere']['name'])));
if (in_array($type, $allowtype)) {
if ($_FILES['fisiere']['size']<=$max_size*1000) {
if (!file_exists($uploadpath)) {
if(move_uploaded_file($_FILES['fisiere']['tmp_name'], $uploadpath)) { 
echo "Fisierul:<b><font color=\"red\"> ". basename( $_FILES['fisiere']['name']). "</font></b> a fost incarcat cu succes:"; 
}
$shareu = "INSERT INTO upload SET id='".$id."',file='".$file."',ip='".$ip."',size='".$size."',browser='".$browser."',download'".$dw."',categorie='".$categ."'";
mysql_query($shareu) or die("NU se poate adauga!");
echo "<br />Tipul fisieului:<b><font color=\"green\"> ". $_FILES['fisiere']['type'] ."</font></b>"; 
echo "<br />Marime  (<i>in Bytes</i>): <b><font color=\"orange\">". $_FILES['fisiere']['size'] ."</font></b><br/><br/>";
echo 'Link de download: <b>http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].dirname($_SERVER['REQUEST_URI']).'/'.$uploadpath.'</b>';
}
else
{ 
echo "<b>Fisierul exista deja, <br />sau este posibil ca marimea fisierului sa depaseasca permisiunile setate de server.</b>"; 
}
}
else 
{ 
echo 'Fisierul <b>'. $_FILES['fisiere']['name']. '</b> depaseste marimea permisa de maxim <i><b>'. $max_size. 'KB</b></i>'; 
}
}
else { echo 'Fisierul <b>'. $_FILES['fisiere']['name']. '</b> nu are tipul de extensie permis'; }
}
}
}
?>
config.php:

<?php
$server="localhost";
$db="db1###551-main";
$user="user16###51";
$pass="st####4$%er";
?>
.htaccess:

DirectoryIndex index.php
ErrorDocument 404 /eroare.php
php_flag register_globals on
RewriteEngine on
Baza de date

--
-- Table structure for table `upload`

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `upload` (
  `id` int(100) NOT NULL auto_increment,
  `file` varchar(250) NOT NULL default '',
  `ip` int(100) NOT NULL default '0',
  `size` int(100) NOT NULL default '0',
  `browser` varchar(255) NOT NULL default '',
  `download` int(100) NOT NULL default '0',
  `categorie` varchar(225) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=338 ;

-- Dumping data for table `upload`
--

si daca e gresit cv in index.php..
P.S: am inlocuit adresa siteului si alte chestii cu ###
Multumesc:D

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Fiinnd destule modificari si mult cod de verificat, nu am stat sa analizez prea mult tabelul si cum se preiau datele din formular, probabil stii mai bine ce ai facut. M-am uitat la partea de INSERT.
Codul SQL pentru Insert in baza de date trebuie adaugat imediat sub linia:

if(move_uploaded_file($_FILES['fisiere']['tmp_name'], $uploadpath)) {
In bucla acelui if()
Ar veni asa:

if(move_uploaded_file($_FILES['fisiere']['tmp_name'], $uploadpath)) {
  echo "Fisierul:<b><font color=\"red\"> ". basename( $_FILES['fisiere']['name']). "</font></b> a fost incarcat cu succes:"
  $shareu = "INSERT INTO upload SET file='".$file."', ip='".$ip."', size=".$size.", browser='".$browser."', download='".$dw."', categorie='".$categ."'";
  if(mysql_query($shareu)) {
    echo "<br />Tipul fisieului:<b><font color=\"green\"> ". $_FILES['fisiere']['type'] ."</font></b>";
    echo "<br />Marime  (<i>in Bytes</i>): <b><font color=\"orange\">". $_FILES['fisiere']['size'] ."</font></b><br/><br/>";
    echo 'Link de download: <b>http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].dirname($_SERVER['REQUEST_URI']).'/'.$uploadpath.'</b>';
  }
}
//... restul codului    
- Daca coloana in tabelul mysql e de tip numeric (INT), cum e "id" si "size", nu trebuie adaugat ca sir intre ghilimele simple in comanda SQL, iar daca e si AUTO_INCREMENT (la id) nici nu trebuie adaugat, fiindca il Auto-adauga serverul mysql cu valoarea incrementata cu 1 la fiecare rand nou.
Coloana pt. "ip" trebuie de tip sir, VARCHAR(15).
- Nu am vazut in cod conectarea la baza de date, ar trebui facuta /adaugata in "config.php".

Mai departe, de or fi si alte erori, sper sa le gasesti in modificarile facute daca verifici atent.
- Ca sa verifici ce comanda SQL e trimisa la mysql, ce date de adaugat trimite, poti testa cu: echo $shareu; .

stefan32 Mesaje:14
am facut conectarea la baza

<?php 
include('config.php');
dar tot nu se adauga
acum cand uploadez un fisier se uploadeaza pe server dar nu imi mai aarata date ..fisierul:.. marime:..
imi zice fisierul exista deja,
sau este posibil ca marimea fisierului sa depaseasca permisiunile setate de server.
dar fisierele se uploadeaza pe server
uite http://share.x9.eu/3/index.rar fisierul index.php daca poti sa-mi spui ce nu am facut bine
Multumesc

MarPlo Mesaje:4343
Nu stiu care sa fie cauza, incearca comanda de insert cu varianta asta (alta idee nu am):

$shareu = "INSERT INTO upload (file, ip, size, browser, download, categorie) VALUES ('$file', '$ip', $size, '$browser', '$dw', '$categ')"; 

Subiecte similare