Script Locatie / Oras dupa IP

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
MelecaCristian

Script Locatie / Oras dupa IP

Unde pot gasi un script ce imi poate da aceste informatii culese de la ipul vizitatorului:

Ex : Orasul Tau Este : Timisoara
Judetul Tau Este : Timis

pare aparent simplu dar eu nu am gasit nici un rezultat asemanator am gasit doar :

Ipul tau este : 455.289.217.247

...
„Uneori o greşeală poate fi tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă.” — Henry Ford

MarPlo Mesaje:4343
Pentru asa ceva trebuie o baza de date cu ip-uri si locatia lor, apoi se instaleaza acea baza de date in PHPMyAdmin, si se face un script care selecteaza randul cu datele specifice acelui IP.
Nu stiu daca o astfel de baza de date se gaseste gratuit pe net, incearca sa cauti: "baza de date ip orase".

MelecaCristian Mesaje:176
de ce ar trebui o baza de date ... am vazut pe siteuri de ip ... si dinastea si aveau pus la dispozitie un script php dar nu stiu cum sa il descarca sa fie si eficient ... adica sa nu aive datele ipului meu sa aiba datele celui care intra pe site :-S
„Uneori o greşeală poate fi tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă.” — Henry Ford

MarPlo Mesaje:4343
In PHP se preia IP-ul vizitatorului cu: $_SERVER['REMOTE_ADDR'] , apoi in functie de acest IP sunt baze de date care au datele /locatia providerilor de internet cu aceste IP-uri.
PHP obtine doar IP-ul vizitatorului si date despre browser: tip, versiune.
Poate sunt script-uri care dupa ce obtin IP-ul pot accesa anumite site-uri sau baze de date care au inregistrate zona specifica fiecaruia si le pun la dispozitie (probabil contra cost), dar nu cunosc. Oricum, stiu ca era pe net o baza de date pt. asa ceva, IP GeoLocatie dar trebuie cautat, sau site-uri care daca adaugi un cod JavaScript oferit de ei, va afisa si locatia, care tot asa pot fi gasite cautand pe net: "afisare locatie vizitator".

- Probabil utilizatorii care acceseaza site-ul nu stiu in ce oras se afla si asta ii va interesa ca sa viziteze site-ul.