Adaugare imagini pe server sau in baza de date
-
Adaugare imagini pe server sau in baza de date
Salutare! As vrea sa afisez pe o pagina mai multe poze ale unui produs(4-5 poze), iar in dreptul fiecarei poze as vrea sa afisez un text. Imi puteti spune, va rog, cum ar trebui sa-mi retin pozele si textul respectiv, pentru fiecare produs, in baza de date mysql?Le salvez de tip blob sau retin doar calea spre folderul unde sunt salvate? M-ar ajuta mult un exemplu.Va multumesc
MarPlo
Salut
Indicat este sa salvezi pozele intr-un director pe server, iar in baza de date sa ai un tabel cu 3 coloane: id , img si desc (sau ce denumiri vrei).
- id e cheia primara, auto_increment, pt. numerotarea randurilor
- img sa contina calea /adresa unde e savata imaginea
- desc pentru descriere
Dupa ce se face upload-ul, adaugati in tabel,, in 'img" cu Insert adresa si numele unde imaginea e salvata, iar in "desc" descrierea care poate fi preluata dintr-un textarea adaugat in formularul pt. upload.
Vedeti si subiectele de la paginile php-mysql-xml/problema-upload-script-ad ... -t648.html si php-mysql-xml/upload-fisier-adaugare-mysql-t614.html .
Indicat este sa salvezi pozele intr-un director pe server, iar in baza de date sa ai un tabel cu 3 coloane: id , img si desc (sau ce denumiri vrei).
- id e cheia primara, auto_increment, pt. numerotarea randurilor
- img sa contina calea /adresa unde e savata imaginea
- desc pentru descriere
Dupa ce se face upload-ul, adaugati in tabel,, in 'img" cu Insert adresa si numele unde imaginea e salvata, iar in "desc" descrierea care poate fi preluata dintr-un textarea adaugat in formularul pt. upload.
Vedeti si subiectele de la paginile php-mysql-xml/problema-upload-script-ad ... -t648.html si php-mysql-xml/upload-fisier-adaugare-mysql-t614.html .
Subiecte similare
- Adaugare orar zilele saptamanii in baza de date
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
SalutUltimul mesaj
Am o baza de date cu toate locatiile
location_id | name |address |telephone | open
Si un formular prin care incarc datele in bd....
Treaba cu adaugare json in mysql e simpla, se rezuma la adaugarea unui sir care contine ghilimele duble.
Problema la tine e ca acele ghilimele sunt... - Imagini Slider bootstrap
HTML - XHTML - CSS Salutare,
de curand am cumparat un template de pe teamforest pe care l-am pus pe perlamuntilor.ro ideea e ca ma bate rau bootstrapul asta.
Cum... - Formular de contact cu upload imagini
Scripturi de pe site Primul mesaj
Salutare si la multi ani!Ultimul mesaj
Revin cu o intrebare pentru scriptul formular de contact, de la pagina: marplo.net/php-mysql/formular_contact
Este...
M-am uitat pe codul din formularul de contact.
Am decis sa nu ma complic cu asa multe adaugari si verificari in acel script.