Stie cineva un tutorial gen : ?
Adica sa aibe inclus si functia de upload, cand adaugi ceva in mysql sa fie inclus si link-ul de poza in baza de date?
Formular add fisiere
-
Formular add fisiere
claUdiu
E un script de upload pe acest site, gata facut. Trebuie doar sa faci o conectare le db, un insert cu numele fisierului si directorul in care a fost salvat, si, gata:).
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
nutzu123
Lasa k il am pe ala dar e un simplu script de upload, eu vreau un formular complet cu postare in baza de date: nume, categorie, descriere etc si upload, gen poza de mai sus...ala de pe site e doar de upload fisiere
claUdiu
Atunci, am si eu o intreabre. Stii HTML?
Din cate stiu eu, acolo se fac inputurile, iar cu php se trimit in mysql, deci, si codul care ti-l trebuie tie eu simplu ca acel script.
Daca nu stii nici php-mysql, atunci sunt tutoriale pe acest site.
Din cate stiu eu, acolo se fac inputurile, iar cu php se trimit in mysql, deci, si codul care ti-l trebuie tie eu simplu ca acel script.
Daca nu stii nici php-mysql, atunci sunt tutoriale pe acest site.
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
nutzu123
lasa k astea le stiu, dar nu inteleg cum integrez optiune upload intr-un formular adica sa.mi copieae automat link-ul uploadat in baza de date? Adica trebuie ceva copy copy $HTTP_POST_FILES sa.mi copieze link-ul uploadat...
Uite am facut un codul de postare in baza de date dar nu stiu cum uploadu la fisiere cum sta treaba, eu la asta ma refeream
Uite am facut un codul de postare in baza de date dar nu stiu cum uploadu la fisiere cum sta treaba, eu la asta ma refeream
Cod: Selectaţi tot
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{
$titlu=$_POST['titlu'];
$categorie=$_POST['categorie'];
$descriere=$_POST['descriere'];
$q="INSERT INTO fisiere (titlu,data,categorie,descriere) VALUES ('" . $titlu . "',NOW(),'" . $categorie . "','" . $descriere . "')";
mysql_query($q) or die (mysql_error());
echo 'Adaugarea a reusit!';
} else {
?>
<form action="add.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td><h2>Add</h2></td></tr>
<tr><td>Titlu:</td><td><input type="text" name="titlu" id="titlu" maxlength="40"></td></tr>
<tr><td>Categorie:</td><td><input type="text" name="categorie" id="categorie" maxlength="40"></td></tr>
<tr><td>Descriere:</td><td><textarea name="descriere" id="descriere" maxlength="500"></textarea></td></tr>
<tr><td>Upload:</td><td><input type="file" name="ufile" id="ufile" /> <font color="red"><i>extensii permise .jpg .png</i></font></td></tr>
<tr><td></td><td><br /><input type="submit" name="submit" value="Trimite" class="button" /></td></tr>
</table>
</form>
evident
am facut eu la mine pe site-ul de anunturi un script de adaugare a anunturilor unde fiecare utilizator pe langa anuntul sau poate sa adauge si o poza.daca iti este de folos posteaza aici sau pm
nutzu123
mi.ar fi de mare folos acest script, asta caut si eu si nu gasesc
MarPlo
Salut
Datele despre fisierul ce trebuie upload-at se preiau in php cu $_FILES['file_up'] , unde "file_up" este numele dat la 'name' in campul de formular <input type="file" name="file_up">.
Acest cod returneaza in php un array cu date despre fisierul upload-at: nume, marime.
De exemplu, numele fisierului e in: $_FILES['file_up']['name']
Copierea pe server se face cu functia: move_uploaded_file()
- Ca sa inveti,, incearca sa studiezi si codul sursa a script-ului de upload.
Datele despre fisierul ce trebuie upload-at se preiau in php cu $_FILES['file_up'] , unde "file_up" este numele dat la 'name' in campul de formular <input type="file" name="file_up">.
Acest cod returneaza in php un array cu date despre fisierul upload-at: nume, marime.
De exemplu, numele fisierului e in: $_FILES['file_up']['name']
Copierea pe server se face cu functia: move_uploaded_file()
- Ca sa inveti,, incearca sa studiezi si codul sursa a script-ului de upload.
Subiecte similare
- Eroare la un formular cu PHP
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Salut. Am si eu o problema. In primul rand nu stiu daca am postat unde trebuie si am cautat pe forum ceva asemanator cu problema mea insa nu am...Ultimul mesaj
Am rezolvat. Multumesc oricum pentru timpul acordat. Am folosit phpmailer pt ca cei de unde am webhostul asa lucreaza. Multumesc inca o data ! - Formular de contact cu upload imagini
Scripturi de pe site Primul mesaj
Salutare si la multi ani!Ultimul mesaj
Revin cu o intrebare pentru scriptul formular de contact, de la pagina: marplo.net/php-mysql/formular_contact
Este...
M-am uitat pe codul din formularul de contact.
Am decis sa nu ma complic cu asa multe adaugari si verificari in acel script.