Eroare la Insert date in MySQL

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
g2bytzzu

Eroare la Insert date in MySQL

Salutare. Am si eu un query si sunt nelamurit de ce nu merge.

Cod: Selectaţi tot

INSERT INTO servers (ip, mod, port, voturi) VALUES ('192.168.1.64', 'clasic', '27015', '1')
Eroarea primita:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'mod, port, voturi) VALUES ('192.168.1.64', 'clasic', '27015', '1')' at line 1
Daca vreau sa fac insert la alt tabel merge.

INSERT INTO voturi (ip, timp, vot_pentru) VALUES ('192.168.1.64', NOW(), 'admin')
SQL SERVERS:

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `servers` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `ip` varchar(64) NOT NULL,
  `mod` varchar(64) NOT NULL,
  `port` int(10) NOT NULL,
  `voturi` int(10) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;
SQL VOTURI:

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `voturi` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `ip` varchar(64) NOT NULL,
  `timp` varchar(64) NOT NULL,
  `vot_pentru` varchar(25) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;
Eu lucrez fara ghilimele, da nu inteleg de ce nu merge primul query, cel cu servers.

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Sunt doua greseli:
1. Cuvantul "mod" folosit pentru numele coloanei este un cuvant rezervat pt. functiile MySQL. Exista functia mod() pt. modulo, returneaza restul impartirii a doua numere.
Ori schimbi numele coloanei (cel mai indicat), ori adaugi intre aceste ghilimele `...` numele coloanei, `mod` in comanda SQL, asa e sintaxa corecta.

2. Coloanele "port" si "voturi" sunt de tip INT , adica numere intregi. La Insert ar trebui sa adaugi valorile pt. ele fara ghilimele (care le transforma in sir), ci direct ca numere, asa:

INSERT INTO `servers` (`ip`, `mod`, `port`, `voturi`) VALUES ('192.168.1.64', 'clasic', 2701, 1)

Subiecte similare