Script logare Admin cu Upload si Comentarii

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
iftenie

Script logare Admin cu Upload si Comentarii

Buna,
Am si eu o intrebare, am facut un site pentru cineva si el vrea sa poata sa isi adauge singur poze pe pagina galerie foto.Nu este cunoscator de php.html.css.Mysql.As vrea sa gasesc un script care sa permita persoanei respective sa se logheze online direct de pe site cu nume si parola,dar fara ca altcineva sa poata sa isi faca cont.Adica contul de admin sa fie deja creat de mine.Dupa ce s-a logat sa ii apara sub galeria de imagini un upload pentru imagini care sa le adauge automat in galerie dupa ce da upload.vizitatori sa nu vada acel upload.imediat sub galerie sa fie un script unde lumea sa poata lasa comentarii.script pe care sa il poata vedea si admin la logare si vizitatorii.
Nu am cunostite in MySQL.Dar pot invata daca MySQL ar fi solutia.

claUdiu Mesaje:313
MySQL e solutia pentru mai multe lucruri, inclusiv galeria foto + comentarii.

Chestia cu log in, doar admin, se poate face cu un singur script PHP, dar, e bine sa inveti MySQL (daca vrei sa faci ceea ce ai spus tu, invata doar sa inserezi, sa extragi si sa faci delete).
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Daca vrei sa iti faca cineva codul ca sa faca tot ce ai scris, nu aici e locul.
Daca vrei sa inveti sa faci tu, daca stii cat de cat PHP, vezi ca pe site, la sectiunea Scripturi PHP-MySQL gasesti scripturi de Upload si comentarii (cu sau fara baza de date MySQL), cu explicatii in romana din care poti invata, daca vrei.

Partea de logare admin, fara baza de date, se poate face asa:
1. Un formular HTML, pt. adaugare Nume si Parola.
2. Un script PHP in care setezi 2 variabile cu numele si parola pt. Admin, se verifica daca sunt date primite prin POST de la formular, si daca sunt corecte se creaza o sesiune de logare.
Apoi, ceea ce vrei sa fie prelucrat /afisat pentru Admin se face doar daca exista acea sesiune de logare.
De exemplu:

Cod: Selectaţi tot

<?php
session_start();

// nume si parola Logare
$nume = 'admin';
$parola = 'pass';

// daca sunt date prin POST de la formular, daca sunt corecte se creaza o sesiune de logare
if(isset($_POST['nume']) && isset($_POST['parola'])) {
  $_POST = array_map("strip_tags", $_POST);          // sterge tag-uri din POST
  $_POST = array_map("trim", $_POST);                // sterge spatii exterioare goale

if($_POST['nume'] == $nume && $_POST['parola'] == $parola) {
    $_SESSION['logare'] = $nume.$parola;
  }
  else {
    echo 'Nume sau Parola incorecte';
  }
}

// daca e sesiune logare, si e corecta
if(isset($_SESSION['logare']) && $_SESSION['logare'] == $nume.$parola) {
  echo 'Continut pt. Admin';
}
else {
  // altfel, daca nu e sesiune de logare, afiseaza formular
  echo '<form action="" method="post">
  Nume: <input type="text" name="nume" /><br/>
  Parola: <input type="text" name="parola" /><br/>
  <input type="submit" name="Logare" />
  </form>';
}
?>

iftenie Mesaje:9
Cam asta este ce am vrut sa aflu, multumesc foarte mult.

Am si eu o intrebare.Am facut pagina php de upload imagini.Le uploadeaza intr-un folder.si am mai facut un script care le ia din acel folder si le pune intr-o pagina html asezate pe lini si coloane.Cum fac legatura de la scriptul de mai sus sa ma duca la pagina de upload?
din cate inteleg aici trebuie modificat: echo 'Continut pt. Admin';

MarPlo Mesaje:4343
Daca vrei ca in loc de "Continut pt. Admin" sa fie afisat un link catre o pagina, inlocuieste:

echo 'Continut pt. Admin';
Cu:

echo '<a href="adresa_pagina" title="titlul">Nume link</a>';

iftenie Mesaje:9
Multumesc am inlocuit cu :

header("Location: uploader.php");

Subiecte similare