Limitare pagini vizualizate

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
razvan5

Limitare pagini vizualizate

Salut,
Am o problema cu crawlere offline, multi copiaza continutul site-ului si nu m-ar deranja lucru acesta, dar imi mananca extrem de multa banda.
Vreau sa implementez un mod de lucru bazat pe deschiderea de sesiune si incrementarea unei variabile. Cand variabila atinge 500 sa fie reinitializate headere-le si sa il trimita la index de exemplu, sau la o alta pagina goala chiar, ca sa nu imi manance latime de banda.

Ma gandesc ca pot sa apara urmatoarele probleme:
1.) - cand vine google bot o sa interpreteze ca s-au sters paginile;

2.) - viewerele offline pot sa isi reinitializaeze sesiunile sau sa incerce mai tarziu oare?

Poate im idati vreo idee sau poate cineva face in alt mod ?

Toate cele bune,
Razvan

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Sesiunile se pastreaza atat timp cat navigatorul web e deschis, sau sunt sterse de PHP.
Daca navigatorul se redeschide, se creaza o noua sesiune.
O idee ar fi sa inregistrezi ip-urile si numarul de vizite intr-un fisier (sau baza de date) si la fiecare vizita adaugi o unitate la numarul asociat fiecarui IP.
La fiecare vizita, se citeste lista cu ip-uri si se compara cu cel al vizitatorului; daca depaseste un anumit numar, faci redirect, daca nu, incrementezi numarul. Iar fisierul sa fie sters /golit dupa 24 ore.
Oricum, nu stiu daca e vreo solutie sigura, fiindca si in cazul asta poate avea IP dinamic si il schimba.

Daca e vorba doar de continut text, asta nu consuma prea multa banda.
Daca e vorba de imagini sau continut audio /video, exista si alte solutii, combinate cu .htaccess, gasesti articole pe net daca faci cautare dupa: "block hotlinking".
Pt continut audio /video poate e de folos tutorialul: Blocare Acces Extern la fisiere Video si Audio / Hotlinking.