Conditii accesare numar de link-uri

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
cadou
Mesaje: 328

Conditii accesare numar de link-uri

Stau si ma tot gandesc cum as putea face urmatorul lucru:
am un link de download si vreau sa fie accesat doar de cei logati si care la randul lor au adaugat alt link in baza de date.

nu prea am idee de unde sa incep, ce conditii ar trebui sa am ....

am o sectiune de programe si as dori ca cineva care a adaugat pe site 3 programe , sa poata descarca doar 3 programe pe site, nu mai multe sau mai putine, 3 programe in afara de ce a adaugat el...

O schita ceva ... de unde sa incep si unde sa termin ... nu prea am idei :D

MarPlo
Salut
Ca idee:
1. Link-ul din pagina sa fie de forma: site/script.php?idl=ID_Link
2. Adresa de download se inregistreaza in tabel din baza de date, cu un ID al randului, si alta coloana cu ID-ul utilizatorului (trei coloane: id | id_user | link).
3. In tabelul cu utilizatori sa fie si o coloana cu numarul de download-uri (nrdwl).
4. Cand user-ul se logheaza, in sesiune se retin date: user, ID-ul lui, numar descarcari (nrdwl) si numar linkuri adaugate.
5. Cand se acceseaza link-ul din pagina, se verifica daca id-ul linkului apartine acelui user, daca da, face redirect la link-ul de download.
6. Daca e link adaugat de alt user, se verifica daca numarul de downloaduri al user-ului curent (nrdwl) e mai mic decat numarul de linkuri adaugate de el.
7. Daca 'nrdwl' e mai mic, se face update ca sa incrementeze valoarea lui nrdwl cu 1, apoi redirect la adresa originala de download.
8. Daca nrdwl nu e mai mic, doar afiseaza mesaj.

- Asta e o schita ca idee, mai departe sa faca cine are nevoie.

cadou
mamaaaaa ... cam nasol ... este cam complicat ... ms de raspuns, dar cu siguranta nu voi face asa ceva ... reinventez eu ceva ... :) :D

Subiecte similare