Proiecte arhitecturale inedite ale viitorului

Stiri deosebite, remarcabile din diverse domenii, din intreaga lume.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Proiecte arhitecturale inedite ale viitorului

Câteva proiecte arhitecturale inedite, unele aflate deja in construcţie, iar altele care aşteaptă să fie realizate.

Oraşul plutitor sau Aequorea

Aequorea


Un proiect fantezist al arhitectului Vincent Callebaut. Proiectul se intitulează Aequorea, iar realizarea lui este planificată în apele de coastă ale Rio de Janeiro. În opinia autorului, proiectul prevede construirea mai multor orăşele plutitoare ecologice, care să funcţioneze independent şi să furnizeze populaţiei energie electrică, alimente şi apă prin utilizarea şi reciclarea deşeurilor.

MarPlo Mesaje: 4343
Complexul ecologic din Coreea

Complex ecologic din Coreea


Creat la iniţiativa Institutului Național Ecologic din Coreea de Sud, complexul are o suprafață de circa 33.000 de hectare. În serele acestuia urmează să se desfăşoare activități de cercetare în domeniul ecologiei. Condiţiile interioare din clădirile complexului se modifica singure în funcţie de condiţiile exterioare, fapt ce va permite economisirea resurselor de energie.

MarPlo Mesaje: 4343
Turnul ecologic - The Dragonfly - din New York

Dragonfly Tower


Un alt proiect fantezist al lui Vincent Callebaut. Turnul verde sau grădina verticală, cum i se mai spune, are o înălţime de 700 de metri şi urmează să fie contruit pe insula Roosevelt. Este vorba de un sat ultramodern ecologic în mijlocul unei mari metropole. În interiorul complexului vor exista zone de agrement, sere, precum şi ferme pentru producţia de lapte şi carne. Cu toate acestea, proiectul nu a obţinut, deocamdată, sprijinul locuitorilori orașului, iar realizarea lui se află sub semnul întrebării.

MarPlo Mesaje: 4343
Staţiunea montană din China

Statiune montana China


Asemănător unui centru spaţial din filmele SF, complexul Dawang va fi finalizat în foarte scurt timp. Construcţia înaltă de 170 de metri, care se întinde peste o prăpastie, va include o staţiune de schi, un patinoar, un parc acvatic şi grădini suspendate. Staţiunea urmează să fie pusă în funcţiune chiar în 2020.

MarPlo Mesaje: 4343
Oraşul din cer sau City in the Sky

City in the Sky


Proiectul "City in the Sky" aparţine arhitectului Tsvetan Toşkov (din Marea Britanie), şi cuprinde mai multe clădiri în formă de flori de lotus care se înalţă peste toate clădirile din oraș. Pe partea superioară a acestor "lotuşi" vor fi create parcuri şi zone de recreere, în care locuitorii vor putea să ia o pauză şi să scape de agitaţia si zgomotul oraşului. Liniştea, calmul şi norii de sub picioare vor constitui cel mai bun medicament împotriva stresului.