REE demonstrează platforma sa de vehicule inovatoare

Stiri deosebite, remarcabile din diverse domenii, din intreaga lume.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

REE demonstrează platforma sa de vehicule inovatoare

Șasiul EV ultra-modular al REE este un șasiu plat de vehicule, modular, în care toate funcțiile de direcție, suspensie, motor, cutie de viteze și frânare sunt grupate în unități detașabile, înlocuibile, pe roți.

ree modular chassis Modular chassis ree

Aceste unități au elemente electronice încorporate, astfel încât fiecare funcție să poată fi controlată complet electronic. Nu este doar "drive-by-wire", este direcție cu fir, frână cu fir, totul cu fir. Deci, puteți pune un volan și pedale, dacă doriți, dar la fel se poate primi instrucțiuni de la un sistem de acționare autonom, cum ar fi o telecomandă. Nu există nicio diferență în ceea ce privește șasiul.

La ce ar putea fi folosit? Cam orice fel de vehicul electric cu 4 roti. Acumulatorul mare și plat oferă un "șasiu de skateboard" , pe care opțiunile de proiectare ale vehiculului sunt aproape nelimitate. Nu există niciun alt șasiu atât de plat, care să ofere atât de mult spațiu pentru orice tip de caroserie care poate fi pusa deasupra, fie că este o mașină, o camionetă, un camion, un autobuz, un vehicul de livrare automat sau un off-roader.

Este un sistem flexibil și practic, iar unii producători auto importanți il cumpără, văzând înțelepciunea din spatele lucrului cu un șasiu care trebuie doar testat și aprobat o dată pentru a fi relevant pentru o gamă largă de vehicule.
Toyota a încheiat un parteneriat cu REE pentru gama sa "Flatformer" de vehicule electrice Hino, care va include de la mașini pentru pasageri și camionete de livrare la camioane pentru gunoi, camioane cu alimente și servicii medicale mobile.
Mai recent, colosul indian de producere a automobilelor Mahindra a semnat un contract cu REE de a dezvolta și construi pentru inceput un sfert de milion de EV-uri comerciale.