Scriptul de logare

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
kosmyntg
Mesaje: 8

Scriptul de logare

ms

MarPlo Mesaje: 4343
Salut
Dupa ce dezarhivezi arhiva, in fisierul "bazadb.php" din directorul "logare" adaugi datele pt. conectare la MySQL, apoi copii "index1.php" si tot directorul "logare" pe server, de exemplu daca folosesti pt. server calculatorul personal, cu "localhost", le copii in directorul WWW, sau daca folosesti un host platit, le copii in "www" sau "httpdocs".
Pt. crearea tabelelor, accesezi din browser fisierul "creaza_tabel.php", exemplu: https://marplo.net/logare/creaza_tabel.php sau http://domeniu.site/logare/creaza_tabel.php. Asa va crea tabelele "utilizatori " si "user_temp", daca datele de conectare la MySQL sunt corecte

kosmyntg Mesaje: 8
ms pt raspunsul anterior,dar acum imi apare o eroare pe index :"Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/virtualhosts/skorpion.inginer.info/index.html:12)" am pus la fisierul index.php codul:"<?php session_start(); ?>",am observat si k nu primesc email daca dau la recuperare parola sau la confirmare cont (aici am dezactivat,am pus $aprobat=1),se poate sa fie si de la functia pt cockie? in rest merge...imi creeaza conturi,ma loghez.

MarPlo Mesaje: 4343
Eroarea de session_start apare probabil findca ai session_start pus si in alt fisier care este ulterior inclus in index.php. Ori folosesti un host gratuit care are limitari.
Sau nu ai pus <?php session_start(); ?> la inceputul fisierului, inainte de alte coduri de generare output.
Faptul ca nu trimite e-mail poate fi de la server-ul gazdei, incearca urmatorul script de test pt. trimitere e-mail.
Ciopii codul de mai jos intr-un fisier gol pe care il denumesti de ex. "test_mail.php", il pui pe server si-l apelezi direct din browser, daca nu vei primi mail la adresa pe care ai adaugat-o la "adresa_ta@de.mail" cauza e de la server (verifica si la spamm). Cookie nu are legatura cu mail.

Cod: Selectaţi tot

<?php
$to = 'adresa_ta@de.mail';
$subiect = 'Mesaj de pe site';
$mesaj = 'Email test';
$from = "From: test_mail@yahoo.com";

if (mail($to, $subiect, $mesaj, $from)) {
      echo 'Mesajul a fost trimis cu succes.';
}
else
      echo 'Eroare, mesajul nu a putut fi expediat.';
?> 
Edit: Acum am vazut, site-ul este pe un host care ofera subdomenii.inginer.info , gratuit. De asta probabil nu trimie nici e-mail, ei nu ofera in gratuitate si aceasta optiune.

kosmyntg Mesaje: 8
ms pt ajutor,am rezolvat problema,eroare la session_start aparea deoarece mai era unul pus de gazda pt banere si nu l-am vazut,iar problema cu email-ul este de la server,este limitat asa cum ai zis u.

romeo Mesaje: 41
salutare

sunt romeo si am mai multe intrebari so o sa le iau pe rand ,am un web in html facut si in pagina htnl am facut un iframe spre srcriptul de logare pe care lam luat de aici, deic in pagina html am o pagina php, intrebarea: scriptul de logare poate controla accesul si la paginile facute in html sau doar cele facute in php
Romeo
http://www.europaforsale.eu
A fi împreună este un început.
A rămâne împreună este un progres.
A lucra împreună este un succes!

MarPlo Mesaje: 4343
Salut Romeo
Scriptul de logare se foloseste cu .php. Scriptul poate determina afisarea unui continut sau altul, in functie daca un utilizator este logat sau nu, pentru aceasta este nevoie de prelucrare PHP, deci va controla doar paginile .php in care este adaugat.

romeo Mesaje: 41
salut man

oki doki intru-n final am inteles cu functzioneaza scriptul mai trebuie sa pun si in aplicare pe web-ul meu ,mersik mult
A 2 a intrebare : Daca copiez sursa unui script dintro pagina si acel script al pun la mine inpagina (ex:un script radio)ce parere ai ma va afecta intru-n fel chestea asta pe mine sai webuul meu ?sau va trebui sa primesc acordul proprietarului saitului de unde copiez scriptul (fara sa fac nici macar o schimbare in el )
Romeo
http://www.europaforsale.eu
A fi împreună este un început.
A rămâne împreună este un progres.
A lucra împreună este un succes!

MarPlo Mesaje: 4343
Nu ma bag in opinii si indicatii despre copyright.
Dar daca script-ul respectiv foloseste surse, banda ale serverului de unde vrei sa copii scriptul, din bun simt ar trebui sa ceri acordul. Daca si el l-a randul lui l-a luat din alta parte si pt. radio nu foloseste surseele lui proprii, nu-l afecteaza daca vei copia si tu.

romeo Mesaje: 41
salutare
Man nu sthiu ce draq sa mai fac dar nu reusesc sa setez variabila ai de login ,am inteles ca scriptul controleaza afisarea doar datelor in format php cea ce am si eu nevoie ,dar nu reusec sa o fac ,daca ai vrea sami explici ca la prosti ar fi excelent pt mine :),atat am citi la tutoriale si a vazut exemple pe net ca nu mai inteleg nica ,so,,,?

ms bafta
Romeo
http://www.europaforsale.eu
A fi împreună este un început.
A rămâne împreună este un progres.
A lucra împreună este un succes!

MarPlo Mesaje: 4343
Cand utilizatorul este autentificat, scriptul seteaza o variabila "$logged_in" cu valoarea TRUE, pe care o poti folosi mai departe in pagina respectiva.
Daca utilizatorul nu este autentificat, acea variabila este setata cu valoarea FALSE.
Deci daca vrei sa afisezi ceva anume doar pt. utilizatorii autentificati, dupa ce incluzi in acel fisier .php (cu 'include' sau 'require') fisierele prin care poti verifica autentificarea: "bazadb.php" si "login.php", scrii o instructiune cu if() in care folosesti la conditie "$logged_in". Daca variabila asta e TRUE afisezi /executi ce vrei pt. utilizatori autentificati.
if($logged_in) {
// executa ce vrei pt. cei logati
}


Daca nu ai inteles, citeste si Lectia 7 din cursul de PHP-MySQL la punctul "2. Scrierea instructiunilor "if"".

romeo Mesaje: 41
oki doki

si ca sa opresc pe cineva sa posteze un anunt sau comentariu pe pagina daca nu este logat,doar sa poata vizualiza , trebuie sa setez ce si unde ?ca exemplu din pagina ta daca nu este logat usernamul nu poate downloada nimica din site ,e vb de COOKIE sau ...?
Romeo
http://www.europaforsale.eu
A fi împreună este un început.
A rămâne împreună este un progres.
A lucra împreună este un succes!