salut. nelamurirea mea este in legatura cu adresa paginilor de exemplu un video de pe youtube leana si costel are adresa asta:
http://www.youtube.com/watch?v=FysoY2Ga ... AAAAAAAAAQ
cum au modificat adresa sa apara sub forma asta cu litere, cifre (oY2GatnM&feature=g-vrec&context=G2389d71RVAAAA etc) si care e scopul la ce ajuta daca puteti sami explicati mai detaliat mersi frumos .
adresa pagina url
-
adresa pagina url
MarPlo
Salut
Daca site-ul ruleaza pe un server Apache, adresele URL ale paginilor pot fi modificate /rescrire cu mod-rewrite, mai detaliat despre asta vezi in tutorialul Mod-Rewrite.
Apoi depinde si de scriptlul folosit pentru site, poate fi facut cu diferite limbaje: PHP, ASP, Python, care folosesc acelasi cod /script ca sa genereze mai multe pagini fara sa aibe fisiere separate pt. fiecare. Acestea preiau si folosesc acele coduri din adresa URL pentru a indentifica datele ce trebuie preluate si afisate pentru acea pagina.
Acele coduri pot indica in baza de date unde sa extraga datele pt.: autor, categorie, continut, etc., si probabil sunt criptate cu diferite functii, precum sunt in PHP md5() si sha1() ca sa nu fie doua la fel, si in acelasi timp greu de identificat, pt securitate.
- Deci, pe scurt, ajuta in a indica script-ului acelui site ce date sa extraga ca sa afiseze la acea adresa URL, si sunt criptate din motive de securitate.
Daca site-ul ruleaza pe un server Apache, adresele URL ale paginilor pot fi modificate /rescrire cu mod-rewrite, mai detaliat despre asta vezi in tutorialul Mod-Rewrite.
Apoi depinde si de scriptlul folosit pentru site, poate fi facut cu diferite limbaje: PHP, ASP, Python, care folosesc acelasi cod /script ca sa genereze mai multe pagini fara sa aibe fisiere separate pt. fiecare. Acestea preiau si folosesc acele coduri din adresa URL pentru a indentifica datele ce trebuie preluate si afisate pentru acea pagina.
Acele coduri pot indica in baza de date unde sa extraga datele pt.: autor, categorie, continut, etc., si probabil sunt criptate cu diferite functii, precum sunt in PHP md5() si sha1() ca sa nu fie doua la fel, si in acelasi timp greu de identificat, pt securitate.
- Deci, pe scurt, ajuta in a indica script-ului acelui site ce date sa extraga ca sa afiseze la acea adresa URL, si sunt criptate din motive de securitate.
Subiecte similare
- Eroare citire pagina cu file_get_contents
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Buna ziua,Ultimul mesaj
Vreau sa preiau informatiile din aceasta adresa si sa o afisez intr-o alta pagina php
URL: //79.114.46.127:5819/
Scriptul pe care...
Imi pare rau, mai mult nu stiu cum sa te ajut, posibil sa fie ceva cu SSL, dar nu cunosc.
Am testat scripturile; codul cu cURL e bun, a mers bine... - load time - idle mare - pagina principala
Discutii si Intrebari Diverse Primul mesaj
Salut,Ultimul mesaj
cu inspect-ul din Chrome si apoi tab-ul Performance se pot vedea timpii de incarcare ai unei pagini web.
Am cate o pagina principala pe...
Iata ce am gasit pe internet:
This is idle time, the time when the browser is waiting on the CPU or GPU to do some processing.
I can't find any...