Anuntare mesaj pe site cand e primit email pe Yahoo

Aici este locul unde puteti scrie despre orice probleme /intrebari, in limita bunului simt, care nu au legatura cu subiectele din celelalte forumuri, sau cu materialele de pe site.
Komfort
Mesaje: 157

Anuntare mesaj pe site cand e primit email pe Yahoo

Exista vreo modalitate: daca imi trimite cineva un mail pe yahoo, sa ma anunte pe site-ul meu?
Daca da, cum ar fi posibil?
Multumesc.

AndreyIstetul Mesaje: 53
Buna. Hmmm, nu e asa usor. Ar trebui un script care sa se autentifice la serverul imap al yahoo-ului si sa vada/verifice cumva daca sunt mail-uri necitite, si daca sunt sa scrie intr-un fisier ca exista...sau macar sa scrie ceva...adica sa zicem ca intr-un fisier este scris 0(asta inseamna ca nu sunt mesaje noi), el sa modifice cu 1.
Apoi ar trebui integrat un alt script pe fiecare pagina a siteului tau care in functie de ce scrie un acel fisier sa te alerteze. Totusi, acesta ar fi un dezavantaj deoarece toti vizitatorii ar vedea ca tu ai mesaje necitite. Aceasta problema s-ar putea indeparta daca ar fi totul si mai complicat, aceasta alertare sa se faca doar pe contul administratorului.
Inca ceva foarte important: pentru scriptul care verifica daca ai mesaje noi ar trebui un cron job. O solutie ar fi sa fie executat scriptul o data cu fie pagina a siteului, ceea ce nu este o idee buna.
In concluzie, cea mai buna solutie ar fi sa ai deschise doua taburi: unul cu cu webmailul yahoo-ului(care arata cate mesaje noi ai in titlul paginii) si una cu siteul tau. Sau daca esti pe windows poti sa tii deschis yahoo messenger si problema e rezolvata.

Subiecte similare