Ma streseaza urmatoarea problema:
Avand in vedere ca au fost create si publicate pe diferite site-uri (inclusiv cel curent) o multime de scripturi de chat care foloseau html, php, ajax, intrebarea pe care mi-am pus-o este: Ce anume sta la baza unui chat BUN care sa foloseasca CAT MAI PUTINA BANDA si nu refresh automat la cateva secunde?
Toate, dar toate cele despre care am mentionat au problema asta : se reincarca incontinuu cu mici exceptii ,stiu si eu , cand nu este vizitata pagina , cand nu sunt mai multi de 1 utilizator ... .
Asadar Ce se foloseste la siteurile care au chaturi functionale perfect (dau aici exemplu competitii.ro unde la sectiunea de chat gasesti un astfel de exemplu )?
Cumva Java?
Aaa si sa nu uit ca am mai auzit o povestioara : Comet Push . Ziceti-mi si voi parerea voastra.
Chat fara refresh - Comet Push
-
Chat fara refresh - Comet Push
Nu lasa pe maine ce poti face azi, las-o pe poimaine sau pe saptamana viitoare! Ori se uita ori numai e nevoie.
MarPlo
Pt. un script de chat fara a fi bazat pe refresh-uri, se poate folosi tehnologia Comet Push. Asta functioneaza cu framework-uri speciale, gen: APE Framework, PubNub.
O scurta prezentare:
Comet push reprezintă o alternativa la tehnologiile asincrone (ajax). Pe scurt, abonaţii ajax sunt nevoiţi să întrebe extrem de des dacă avem articole noi pe server, în vreme ce pe abonaţii comet push serverul îi va anunţa exact în momentul în care au apărut articole noi. Comet Push a apărut prin 2006 sub această denumire, deşi tehnologia era folosită de ceva vreme.
Mai multe detalii si exemplu, la http://www.worldit.info/articole/comet- ... ntru-ajax/" target="_blank
O scurta prezentare:
Comet push reprezintă o alternativa la tehnologiile asincrone (ajax). Pe scurt, abonaţii ajax sunt nevoiţi să întrebe extrem de des dacă avem articole noi pe server, în vreme ce pe abonaţii comet push serverul îi va anunţa exact în momentul în care au apărut articole noi. Comet Push a apărut prin 2006 sub această denumire, deşi tehnologia era folosită de ceva vreme.
Mai multe detalii si exemplu, la http://www.worldit.info/articole/comet- ... ntru-ajax/" target="_blank
hidden
Am mai primit raspunsul asta. Dar alta metoda mai exista?
oricum multumesc.
oricum multumesc.
Nu lasa pe maine ce poti face azi, las-o pe poimaine sau pe saptamana viitoare! Ori se uita ori numai e nevoie.
MarPlo
Din ce cunosc, doar Ajax si Comen Push.
Se poate folosi un Ajax dublu, adica, primul ajax verifica la o secunda sau doua un fisier txt de pe server, in care scriptul php adauga data unix cand se face o scriere.
Daca la verificare acea data e neschimbata, nu face nimic, dar daca e diferita, Ajax apeleaza scriptul care-i returneaza datele. Astfel se reduce traficul, fiind citit doar un simplu fisier cu un numar, si serverul php e mai putin solicitat.
E doar o idee.
Se poate folosi un Ajax dublu, adica, primul ajax verifica la o secunda sau doua un fisier txt de pe server, in care scriptul php adauga data unix cand se face o scriere.
Daca la verificare acea data e neschimbata, nu face nimic, dar daca e diferita, Ajax apeleaza scriptul care-i returneaza datele. Astfel se reduce traficul, fiind citit doar un simplu fisier cu un numar, si serverul php e mai putin solicitat.
E doar o idee.
Subiecte similare
- Trimitere automata email-uri fara Cron Job
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Buna,Ultimul mesaj
Se poate programa sa trimita un email automat din php fara ca pagina sa fie accesata sau fara sa fie setat un cron in Cpanel ?
Daca ar fi...
Salut,
Ca sa rulezi un script php trebuie sa accesezi acel fisier printr-o aplicatie precum o pagina in browser sau Cron Job pe server.
Din cate...