Un Pamant Nou

Ce este Spiritualitatea? Daca e mai presus de cuvinte, cuvintele nu o pot arata, ci doar indica directia.
Pentru a sti, cel mai bine "gustati" si aflati; intreband, raspunzand, citind /cercetand; oricare ar fi modalitatea, nu conteaza.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Un Pamant Nou

Un Pamant Nou este o carte de spiritualitate si constientizare scrisa de Eckhart Tolle, in care autorul ne arata cum constiinta umana poate inflori prin diminuarea egoului.

- Puteti sa ascultati (si sa descarcati) cartea in format audio MP3 si text PDF de la: marplo.net/blog/pamant-nou

Titlul cartii a fost inspirat de o profetie din Biblie ce pare sa-si aiba aplicabilitatea acum mai mult decat oricand in decursul secolelor istoriei. Ea apare atat in Vechiul, cat si in Noul Testament, si vorbeste despre faptul ca ordinea existenta in lume se prabuseste si apare "cer nou si pamant nou". ( Apocalipsa 21:1si Isaiah 65:17 )
Trebuie sa intelegem ca cerul nu este un loc in spatiu, ci el se refera la taramul interior al constiintei. Acesta este sensul ezoteric al cuvantului si tot acesta este si sensul pe care i-l atribuie Isus in invataturile sale. Pe de alta parte, pamantul reprezinta manifestarea in forma exterioara, ceea ce este totdeauna o reflexie a interiorului.
Constiinta umana colectiva si viata de pe planeta noastra sunt conectate intrinsec. "Un cer nou" se refera la ivirea unei stari transformate a constiintei umane, iar "un pamant nou" constituie reflexia acesteia in plan fizic.
Din moment ce viata oamenilor si constiinta lor sunt intrinsec una cu viata planetei, pe masura ce vechea constiinta se dizolva sunt de asteptat transformari naturale sincrone in plan geografic si climatic, in multe parti ale planetei, iar unele dintre acestea deja se manifesta.

Subiecte similare