Problema de sintaxa adaugare variabila in sir
Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
-
hi_ella
Problema de sintaxa adaugare variabila in sir
Buna,
Am o intrebare. Am aceasta structura in pagina mea de php si imi tot da eroare:
Cod: Selectaţi tot
$sql = "SELECT titlu FROM carti WHERE id_domeniu=".$_GET['id_domeniu']; //asta e linia 11
Asta e eroarea:
Notice: Undefined index: id_domeniu in C:\wamp\www\domeniu.php on line
Si la alta pagina am:
print '<a href="domeniu.php?id_domeniu=.$row['id_domeniu'].' ">'.$row['nume_domeniu'].'</a><br>';
Si imi da eroarea:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\wamp\www\index.php on line 24
Imi poti explica si cum sa utilizez ghilimelele " si ' in php ca ma scot din minti.
Multumesc anticipat.
steell
incearca asa.
$sql="SELECT `titlu` FROM `carti` WHERE `id_domeniu`='".$_GET['id_domeniu']."'";
Si
echo '<a href="domeniu.php?id_domeniu='.$row['id_domeniu'].'">'.$row['nume_domeniu'].'</a>';
MarPlo
Ca sa nu apara eroarea: "Notice: Undefined index ..." cand se foloseste date din $_GET (sau $_POST), trebuie verificata existenta acelei variabile inainte de a fi executat cod care o foloseste.
Cam asa:
if(isset($_GET['id_domeniu'])) {
$sql="SELECT `titlu` FROM `carti` WHERE `id_domeniu`='".$_GET['id_domeniu']."'";
// ...
}
- Cand se ataseaza o variabila la un sir, folosind operatorul punct (.), acel sir trebuie inchis inainte de punct (cu acelasi tip de ghilimele folosit la deschidere); sau deschis dupa punct, daca variabila se adauga intai.
Exemplu:
$varname = 'valoare';
echo 'Un sir '. $varname;
print $varname ." alt sir";
Subiecte similare
- Eroare de variabila in php 8
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Salut
Am trecut la php 8 si imi da eroarea asta
Warning: Undefined variable $page in G:\site\htdocs\system\site\page.php on line 16
in...
Ultimul mesaj
Imi mai da eroarea asta
Warning: Undefined array key message
iar eu am asa
$message=$_POST ;
Edit,
rezolvat cu
$message='';
if (isset($_POST...
- Adaugare orar zilele saptamanii in baza de date
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Salut
Am o baza de date cu toate locatiile
location_id | name |address |telephone | open
Si un formular prin care incarc datele in bd....
Ultimul mesaj
Treaba cu adaugare json in mysql e simpla, se rezuma la adaugarea unui sir care contine ghilimele duble.
Problema la tine e ca acele ghilimele sunt...
- O mica problema de animatie CSS
HTML - XHTML - CSS
Primul mesaj
Noroc, MarPlo!
1. Am vizitat pe twitter un site de animatie, in care website-ul actual se numeste CSS-Challenges,com. In respectivul website, sunt...
Ultimul mesaj
1. Multumesc pentru raspuns.
2. Am inteles raspunsul tau: este un mic examen oferit voluntarilor online, pentru a le afla capacitatile de rezolvare...
- Problema curs de Engleza
Sesizari Erori si Greseli
Primul mesaj
Buna.
Am descarcat cursul curs_eurocor-engleza_incepatori_1-16.rar si cand vreau sa-l dezarhivez imi da eroarea asta:
An error occures whilw...
Ultimul mesaj
Buna,
Poti sa descarci cursul de engleza, nivel intermediar, de la urmatoarele linkuri:
- Lectiile 1-16...