Problema de sintaxa adaugare variabila in sir

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
hi_ella

Problema de sintaxa adaugare variabila in sir

Buna,
Am o intrebare. Am aceasta structura in pagina mea de php si imi tot da eroare:

Cod: Selectaţi tot

$sql = "SELECT titlu FROM carti WHERE id_domeniu=".$_GET['id_domeniu'];    //asta e linia 11 
Asta e eroarea:

Notice: Undefined index: id_domeniu in C:\wamp\www\domeniu.php on line 
Si la alta pagina am:

print '<a href="domeniu.php?id_domeniu=.$row['id_domeniu'].' ">'.$row['nume_domeniu'].'</a><br>';
Si imi da eroarea:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\wamp\www\index.php on line 24
Imi poti explica si cum sa utilizez ghilimelele " si ' in php ca ma scot din minti.
Multumesc anticipat.

steell Mesaje:190
incearca asa.

$sql="SELECT `titlu` FROM `carti` WHERE `id_domeniu`='".$_GET['id_domeniu']."'"; 
Si

echo '<a href="domeniu.php?id_domeniu='.$row['id_domeniu'].'">'.$row['nume_domeniu'].'</a>'; 

MarPlo Mesaje:4343
Ca sa nu apara eroarea: "Notice: Undefined index ..." cand se foloseste date din $_GET (sau $_POST), trebuie verificata existenta acelei variabile inainte de a fi executat cod care o foloseste.
Cam asa:

if(isset($_GET['id_domeniu'])) {
  $sql="SELECT `titlu` FROM `carti` WHERE `id_domeniu`='".$_GET['id_domeniu']."'";
  // ...
} 
- Cand se ataseaza o variabila la un sir, folosind operatorul punct (.), acel sir trebuie inchis inainte de punct (cu acelasi tip de ghilimele folosit la deschidere); sau deschis dupa punct, daca variabila se adauga intai.
Exemplu:

$varname = 'valoare';
echo 'Un sir '. $varname;
print $varname ." alt sir";

Subiecte similare