Problema in script upload
Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
-
lolzytm
Problema in script upload
Salutare am urmatorul cod:
Cod: Selectaţi tot
$numenou = $nume.$uniq.".jpg";
$targetDir = "membri/";
$file_name = $_FILES['uploaded']['name'];
$target_original = $targetDir.$file_name;
$target_renamed = $targetDir.$numenou;
move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target_original);
// rename the file
rename($target_original,$target_renamed);
Codul ar trebui sa uploadeze si sa redenumeasca poza, codul l-am introdus intr-un alt cod care adauga membri in tabelul Mysql.
Dar imi da o eroare , persoanele le adauga in tabel, dar poza nu mi-o uploadeaza in folder si nici nu mi-o redenumeste, imi da doar o eroare:
Cod: Selectaţi tot
Warning: rename(membri/,membri/Alex882104019929.jpg) [function.rename]: Invalid argument in /home/a9794733/public_html/addmembru.php on line 72
Si la linia 72 este:
Daca poate cineva sa ma ajute si pe mine as fi recunoscator.
O seara faina.
MarPlo
Salut
Daca serverul e pe Linux, PHP trebuie sa aibe permisiuni de scriere (CHMOD 0777 , sau 0755) in directorul unde faci Upload.
Din eroare se pare ca functia rename() nu e apelata cum trebuie. Primul argument nu contine numele fisierului ce trebuie redenumit.
Vezi in manualul PHP cum se foloseste functia rename(), la adresa:
php.net/manual/en/function.rename.php
- Ca sa nu fie nevoie de rename, poti sa pui direct numele nou la move_uploaded_file().
Subiecte similare
- Formular de contact cu upload imagini
Scripturi de pe site
Primul mesaj
Salutare si la multi ani!
Revin cu o intrebare pentru scriptul formular de contact, de la pagina: marplo.net/php-mysql/formular_contact
Este...
Ultimul mesaj
M-am uitat pe codul din formularul de contact.
Am decis sa nu ma complic cu asa multe adaugari si verificari in acel script.
- Problema curs de Engleza
Sesizari Erori si Greseli
Primul mesaj
Buna.
Am descarcat cursul curs_eurocor-engleza_incepatori_1-16.rar si cand vreau sa-l dezarhivez imi da eroarea asta:
An error occures whilw...
Ultimul mesaj
Buna,
Poti sa descarci cursul de engleza, nivel intermediar, de la urmatoarele linkuri:
- Lectiile 1-16...
- O mica problema de animatie CSS
HTML - XHTML - CSS
Primul mesaj
Noroc, MarPlo!
1. Am vizitat pe twitter un site de animatie, in care website-ul actual se numeste CSS-Challenges,com. In respectivul website, sunt...
Ultimul mesaj
1. Multumesc pentru raspuns.
2. Am inteles raspunsul tau: este un mic examen oferit voluntarilor online, pentru a le afla capacitatile de rezolvare...