Problema SESSION
Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
-
claUdiu
Problema SESSION
BUna:) Am si eu o problema:) . Am facut un formular de inregistrare + logare, acuma, vreau sa fac un meniu pentru utilizatori in care sa fie un link cam asa: <a href="profile.php?uid= [id-ul din db]">Profil </a>. Ok, pana aici e ok, dar cand vreau sa scot id-ul din baza de date pe baza emailului (care e salvat in sesiune) nu pot. Adia nu arata nimica pe pagina, e gol...
Scriptul e asta:
Cod: Selectaţi tot
<?php
session_start();
if(!session_is_registered(email)){
include("config.php");
mysql_connect("$db_host", "$db_user", "$db_pass") or die("ERROR");
mysql_select_db("$db_name") or die("ERROARE");
$action = "SELECT * FROM users WHERE email='".$_SESSION['email']."'";
$query = mysql_query($action);
while ($row = mysql_fetch_assoc($query)){
echo '<a href="profile.php?uid='.$row['id'].'">Profile</a>';
}
}
?>
M-am uitat peste el de 100 de ori...dar nimica...Eu cred ca l-am facut bine...si asa e foarte mic.
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
MarPlo
Buna
Ai putea sa stochezi in sesiune direct id-ul. Sau daca iti trebuie si email-ul, atunci cand creezi sesiunea pt. email, poti sa mai faci o variabila de sesiune cu id-ul.
In rest, nu prea vad care sa fie problema la codul de mai sus, pare in regula.
Ca idei:
- sa ai session_start() la inceputul fisierului.
- Vezi cu echo $action; ce comanda trimiti la MySQL si incearc-o si direct in phpMyAdmin.
- email-ul sa nu aibe spatii exterioare la adaugare in MySQL sau in sesiune.
claUdiu
Ms pentru raspuns:). Eu la forumularu de login am pus campul login...cu email si parola si de acolo face sesiunea...Cum pot sa fac sesiunea cu ID daca la formular nu am campul ID?:).
Am rezolvat problema cam asa:
in loc de
!session_is_registered am scris session_register .
Ms again.
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
Subiecte similare
- O mica problema de animatie CSS
HTML - XHTML - CSS
Primul mesaj
Noroc, MarPlo!
1. Am vizitat pe twitter un site de animatie, in care website-ul actual se numeste CSS-Challenges,com. In respectivul website, sunt...
Ultimul mesaj
1. Multumesc pentru raspuns.
2. Am inteles raspunsul tau: este un mic examen oferit voluntarilor online, pentru a le afla capacitatile de rezolvare...
- Problema curs de Engleza
Sesizari Erori si Greseli
Primul mesaj
Buna.
Am descarcat cursul curs_eurocor-engleza_incepatori_1-16.rar si cand vreau sa-l dezarhivez imi da eroarea asta:
An error occures whilw...
Ultimul mesaj
Buna,
Poti sa descarci cursul de engleza, nivel intermediar, de la urmatoarele linkuri:
- Lectiile 1-16...