Upload Fisier + Pagina

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
MelecaCristian

Upload Fisier + Pagina

deci folosesc un script de upload fisiere pentru siteul meu si nu stiu cum sa fac sa se genereze automat o pagina cu url + download

Un ex:

Uploadez : Img.jpg

Si sa se genereze :

http://siteulmeu/download/img.jpg.php (sau html)

adica sa fie cate o pagina pentru fiecare fisier care il uploadez sau il uploadeaza un user

Multumesc mult,
„Uneori o greşeală poate fi tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă.” — Henry Ford

nutzu123 Mesaje:83
Foloseste scriptul de pe site, deoarece are mai multe functii:

Cod: Selectaţi tot

<?php 

// Aici puteti modifica numele directorului de upload (daca ati pus alt nume)
$uploadpath = "upload/";

// Aici este setata marimea maxima, in KiloBytes, care este permisa (dar marime maxima depinde si de setarile serverului)
$max_size = 2000;

// Aici puteti schimba tipul, extensia fisierelor permise pt. upload
$allowtype = array('bmp', 'flv', 'gif', 'jpg', 'jpeg', 'mp3', 'pdf', 'png', 'rar', 'zip');

if(isset($_POST['submit'])) {
  if (isset ($_FILES['fisiere'])) {
    $uploadpath = $uploadpath . basename( $_FILES['fisiere']['name']);
	$type = end(explode(".", strtolower($_FILES['fisiere']['name'])));

// Daca fisierul are extensia permisa
    if (in_array($type, $allowtype)) {
	  // Verifica daca fisierul are marimea permisa
	  if ($_FILES['fisiere']['size']<=$max_size*1000) {
        if(move_uploaded_file($_FILES['fisiere']['tmp_name'], $uploadpath)) { 
          echo "Fisierul:<b> ". basename( $_FILES['fisiere']['name']). "</b> a fost incarcat cu succes:"; 
          echo "<br />Tipul fisieului:<b> ". $_FILES['fisiere']['type'] ."</b>"; 
          echo "<br />Marime  (<i>in Bytes</i>): <b>". $_FILES['fisiere']['size'] ."</b><br /><br />";
		  echo 'Link catre fisierul incarcat: <b>http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].dirname($_SERVER['REQUEST_URI']).'/'.$uploadpath.'</b>';
        }
        else { 
          echo "<b>A aparut o eroare la urcarea fisierului pe server, <br /> posibil ca marimea fisierului sa depaseasca permisiunile setate de server.</b>"; 
        }
	  }
	  else { echo 'Fisierul <b>'. $_FILES['fisiere']['name']. '</b> depaseste marimea permisa de maxim <i><b>'. $max_size. 'KB</b></i>'; }
    }
	else { echo 'Fisierul <b>'. $_FILES['fisiere']['name']. '</b> nu are tipul de extensie permis'; }
  }
}
?> 

<div style="width:333px; text-align:center;">
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST" enctype="multipart/form-data"> 
Upload Fisier: 
<input type="file" name="fisiere" /> <br />
<input type="submit" name='submit' value="Upload" /> 
</form>
</div>

MelecaCristian Mesaje:176
sti cum am facut ?

am folosit cateva coduri textare cu taguri simple de ex

<a href="urlsite.domeniu/upload/fisier.format">
dar parca nu e ceea ce caut adica e ok ca arata dimenisiunea tipul unde este uploadat dar vreau sa fie

<a href="urlsite.domeniu/upload/fisier.format.html">
sa aive fiecare fisier pagina separata pentru ca sa fac un fel de share link stii :D ...

asa daca uploadeaza ii da fisierul direct nu il poate trimite :D ca pagina sa fie accesat de mai multi useri :D

MS oricum :X
„Uneori o greşeală poate fi tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă.” — Henry Ford

nutzu123 Mesaje:83
pentru asa ceva iti trebuie un script special pentru upload file :D cauta si tu pe google sunt multe scripturi de "upload file" sau "upload images" gratuite si usor de instalat ;)

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Poti folosi functia file_put_contents() ca sa creezi automat un fisier.
Adaugi functia imediat dupa linia de cod care face upload, cu un nume de fisier in functie de fisierul upload-at, si un continut care vrei in acel fisier.
Vezi documentatia si exemple cum se foloseste aceasta functie, de la pagina din link-ul dat mai sus.

mam gandit ca imi trebuie am cautat si pe google da nu am gasit nimic interesant ma rog o sa imi fac sigur adica incerc :D numa faza aia de la url //fisier.format.html daca asi stii chestia acea dintre //nedefinit.html ma rog .. o sa mai studiez problema :D u ai site ? imi arti si mie ?

MarPlo Mesaje:4343
La script-ul dat mai sus ar veni ceva cam asa:
file_put_contents($uploadpath.'.html', 'Continut in html');

foarte simplu si folositor multumesc de script admin :D...

apropo tia luat mult sa inveti fiecare tag:D si rolul lui ?

Subiecte similare