Pastrare date in formular dupa trimitere

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
Monica

Pastrare date in formular dupa trimitere

Buna.

Incerc sa fac un formular in care la apasarea butonului submit sa se reincare aceeasi pagina dar cu informatiile introduse anterior.
Am codul

cod1.php

Cod: Selectaţi tot

<html>
<head>
</head>
<body> 

<form name="form1" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'] ?> "  method="POST">
<input  id="text" name="text"  type="text" value="">
<br>
<textarea id="textare" name="textare">
</textarea>
<br>
<select id="categorie" name="cateorie">
<option>----------</option>
<option>Calculatoare</option>
<option>Electronice</option>
</select>
<br>
<input type='submit' name='buton' value='buton'><br>
</form>

</body>
</html>
in care $_SERVER['PHP_SELF'] nu functioneaza.

am incercat si asa

Cod: Selectaţi tot

<html>
<head>
</head>
<body> 

<form name="form1" action=""  method="POST">
<input id="text" name="text" type="text" value="<?php echo (isset($_POST['text'])) ? $_POST['text'] : ''; ?>">
<br>
<textarea id="textare" name="textare" value="<?php echo (isset($_POST['textare'])) ? $_POST['textare'] : ''; ?>">
</textarea>
<br>
<select id="categorie" name="cateorie">
<option><?php echo (isset($_POST['categorie'])) ? $_POST['categorie'] : '----------'; ?></option>
<option>Calculatoare</option>
<option>Electronice</option>
</select>
<br>
<input type='submit' name='buton' value='buton'><br>
</form>

</body>
</html>
in aceasta situatie nu-mi pastreaza decat valoarea de la campul text, la textare si categorie nu.
Trebuie sa fac ceva setari in php.ini sau cum pot rezolva situatia in caz ca exista alta solutie ?
Unde gresesc :roll:
Multumesc anticipat !

MarPlo Mesaje:4343
Salut
echo $_SERVER['PHP_SELF'] nu functioneaza probabil fiindca nu e adaugat caracterul de incheiere instructiune, punct-si-virgula (;). Dar daca datele din formular sunt trimise la pagina curenta, se poate folosi action="" .
La textarea nu se foloseste atributul "value", valoarea se adauga intre tag-uri: <textarea>Valoare</textarea>.
La <option> din campul <select> e mai complicat. Ca optiunea aleasa sa apara selectata trebuie adaugat atributul: selected="selected" in acel <option>. Dar pt. asta, trebuie parcurs un array cu acele optiuni, iar prin verificarea valorii din $_POST cu fiecare optiune, se adauga acel atribut la cea care are acea valoare.

- Vezi tutorialul Retinere date adaugate in formular, dupa trimitere, este exact despre acest subiect.

Monica Mesaje:21
Am rezolvat, acum functioneaza super :) Tutorialul mi-a fost de mare ajutor.
Multumesc !
Topicul se poate inchide.

Subiecte similare