Deci vreau sa atribui unei variabile php continutul unei variabile din javascript.
De ce? Pai vreau sa stiu in ce meniu ma aflu, deoarece trecerea dintr-un meniu la altul se face prin ajax, nu stiu cum sa stiu din php in ce pagina ma aflu (vreau sa aflu ultima pagina accesata de ajax intr-un fel).
M-am gandit ca javascript sa scrie intr-un fisier iar php sa-l citeasca, dar imi suna incet, de aceea am nevoie de sugestiile voastre.
Trimitere variabile javascript in variabila php
-
Trimitere variabile javascript in variabila php
MarPlo
In sirul pe care-l trimiti cu Ajax la PHP (prin POST sau GET) poti adauga si valoarea unei variabile din JavaScript.
Iar in php se poate prelua valoarea de la "v" asa:
Sau, daca ai mai multe date /variabile in javascript si vrei sa le trimiti la php tot ca niste variabile cu valori, le poti face sub forma de array si le trimiti in format JSON. Apoi, in php aplici json_decode() la sirul primit cu acele date; il va transforma in array pentru php.
Vezi tutorialul: Ajax cu JSON .
- In JavaScript se poate prelua adresa paginii curente asa:
Cod: Selectaţi tot
var variabila = 'valoare';
var datasend = 'vr='+ variabila;
$get_v = isset($_REQUEST['v']) ? $_REQUEST['v'] : '';
Vezi tutorialul: Ajax cu JSON .
- In JavaScript se poate prelua adresa paginii curente asa:
var url = location.href;
Subiecte similare
-
Valoarea id-ului din HTML atribuită unei variabile php
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Încerc să extrag valorile id= min5 , id= max5 si să le pun în $_GET $_GET fara trimitere în altă paginăUltimul mesaj
cum aș putea proceda?
<div class=...
Nu prea inteleg ce vrei sa faci.
Codul php se executa pe server inainte de a fi pagina cu codul html si javascript.
In php, valorile pentru... -
Eroare de variabila in php 8
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
SalutUltimul mesaj
Am trecut la php 8 si imi da eroarea asta
Warning: Undefined variable $page in G:\site\htdocs\system\site\page.php on line 16
in...
Imi mai da eroarea asta
Warning: Undefined array key message
iar eu am asa
$message=$_POST ;
Edit,
rezolvat cu
$message='';
if (isset($_POST... -
Trimitere automata email-uri fara Cron Job
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Buna,Ultimul mesaj
Se poate programa sa trimita un email automat din php fara ca pagina sa fie accesata sau fara sa fie setat un cron in Cpanel ?
Daca ar fi...
Salut,
Ca sa rulezi un script php trebuie sa accesezi acel fisier printr-o aplicatie precum o pagina in browser sau Cron Job pe server.
Din cate...