HTML - XHTML - CSS


  1. » hi_ella
    Salut,
    Am incercat sa adaug un Video Clip in pagina folosind HTML5 cu tagul <video>, dar nu stiu de ce nu il deschide nici in chrome, nici in...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Codul <video> e corect, Firefox si Chrome folosesc fisierul OGG. Probabil fisierul video cu extensia .ogg nu e cum trebuie.

    2. Nu...


  2. » hi_ella
    Salut
    Modul in care un site arata intr-un browser depinde de versiunea acestuia? Exceptie Internet Explorer banuiesc.
    Adica daca verific in mozilla...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Buna
    Felul in care o pagina web arata in navigatoarele web depinde de multi factori.
    In primul rand de codul HTML, CSS si JavaScript din pagina....


  3. » AndreyIstetul
    Buna.
    Am, de exemplu, aceasta imagine:

    As vrea ca prima imagine sa apara atunci cand nu este apasat si nu este tinut mouse-ul, a doua cand este...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Se poate face cu CSS. Ideea este sa ai cele 3 aspecte /pozitii ale imaginii pt buton (normal, hover si active) pozitionate intr-o singura imagine,...


  4. » hi_ella
    Salut MarPlo,
    Am creat niste legaturi pe niste imagini: <a href= index.html ><img src= img.jpg ></a>
    Problema este ca in IE apare...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Daca marginea /bordura aceea apare la imagine, trebuie sa faci referire si la img in CSS.
    Incearca asa:
    a {text-decoration:none; }
    img {...


  5. » steell
    Salut.
    Am un textarea cu wrap= hard iar continutul se salveaza intr-un fisier txt.
    Problema este ca nu imi salveaza exact in modul cum l-am...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din ce am vazut pe net, atributul wrap are aceste 3 valori: soft, hard si off (virtual si physical sunt variante vechi pt hard , care nu se mai...


  6. » steell
    Salut
    In Google Chrome cand dau click pe un <input> te dip text sau textarea imi creaza o bordura aurie la acel <input>.
    Se poate...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Rolul acelei borduri care apare in jurul elementelor <input> activate, sau selectate, e acela de a fi utilizate de diferite programe...


  7. » Skeptic
    Salut,
    Am in pagina <article> text text text </article> cu inaltimea de 400 px daca am de scris un text mai lung care depaseste...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Vezi exemplu de mai jos, testeaza-l asa cum e, apoi adapteaza-l la ce ai tu, dupa cum stii.
    Inlocuiesti 50px cu ce valoare vrei pt inaltime...


  8. » kidupk
    Salutari
    Nu demult am invatat oleaca de css. Am facut in photoshop o bara de meniu acuma as dori sa imi ziceti cum sa o pot face activa in html si...
    Ultimul mesaj » kidupk
    Vreau sa iti multumesc foarte mult ca mai ajutat. Ma chinui de foarte mult timp cu bara de meniu.


  9. » patricia
    Imi puteti recomanda o carte cu exercitii css de nivel mediu si avansat (tradusa in romana)?
    Sunt incepatoare ,mi-am asimilat teoria la nivel...
    Ultimul mesaj » tycyssg
    Tot ce ai nevoie este aici pe site. Ca sa inveti css trebuie sa incepi cu un website.Si ti-l modelezi dupa bunul plac in CSS.
    CSS3 e putin mai...


  10. » evident
    Salut Marplo,
    Am nevoie de o informatie pe care o caut de mai mult timp.
    Am un fiseier records.css de genu:
    .records {
    width: 510px;
    margin:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Chiar este indicat sa ai proprietatile CSS intr-un singur fisier extern css, deoarece se reduc numarul de cereri si asteptari de la browser la...


  11. » steell
    Salut.
    Am adaugat in fisierul css acest cod:
    body {
    scrollbar-3dlight-color:#ffd700;
    scrollbar-arrow-color:#ff0;
    scrollbar-base-color:#ff6347;...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce am vazut pe net, stilurile CSS pentru Scrollbar nu sunt in standardul W3C, prin urmare, Mozila Firefox nu are proprietati CSS pt asa...


  12. » bvlucretiu
    Buna seara!
    Cum fac în CSS ca în cazul în care am o serie de elemente așezate în coloană iar aceasta se întinde mult în jos și aș dori să nu se...
    Ultimul mesaj » bvlucretiu
    Era vorba despre pagina principala (index.php) al serverului local wamp si am incercat toate variantele cu firefox si nu merge, nu stiu ce nu am...


  13. » evident
    Stie cineva cum as putea sa fac o harta ca cea de pe, URL: tocmai.ro .
    Cu toate judetele, iar cand dau pe un judet sa imi apara toate anunturile din...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Acea harta e facuta folosind tag-ul <map> si <area>, care pot imparti o imagine in mai multe zone cu acces separat.
    In Cursul...


  14. » greatmath
    Buna
    Recent am întâmpinat o problema: am văzut un gadget pe un site, acel gadget vreau sa-l mut la mine în site prin folosirea tagului iframe......
    Ultimul mesaj » greatmath
    Nu este chiar asa de ușor :(
    Am găsit rezolvarea la problema mea însă trebuie sa combin PHP5 cu jQuery ... din păcate pe unul dintre site-uri nu am...


  15. » trif
    Salut,
    Cum as putea sa fac in css o faza ca sa imi aranjeze pe coloane? De exemplu:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Te referi la rezultatele selectate dintr-un tabel MySQL, sau la datele /optiunile dintr-un tag <select>?
    Daca e vorba de randuri de text...


  16. » Skeptic
    Salut
    Am o pagina, sus in header am un meniu Home Forum Contact . as vrea sa adaung inca un link Games . In functie de click pe Games s-au doar sa...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Mai mult decat explicatiile si codul din tutorialul de la adresa data mai sus nu am ce sa spun.
    Depinde de modificarile facute, cat si de setarile...


  17. » patricia
    Stiu ca pentru introducerea cadrelor in pagina se folosesc <frameset></frameset> ,dar si cadrele interne <iframe></iframe> ....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    O alta alternativa la <iframe> este elementul <object> , care poate fi utilizat pentru includere in pagina a unor fisiere externe precum...


  18. » patricia
    Am observat ca multe site-uri au inceput sa foloseasca in partea de sus a site-ului o mica sigla.
    Ca sa fiu explicita pentru marplo am observat...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Acea imagine mica afisata in browser langa bara de adrese se numeste generic Favicon .
    Este o imagine in format .ico , si poate fi afisata langa...


  19. » Komfort
    Cum as putea sa fac niste imagini sa fie transparente in mozilla, si daca se poate si in IE.
    Multumesc
    Ultimul mesaj » MelecaCristian
    verifica daca nu ai tu alte setari CSS cu ramura img

  20. Image map 1802 6

    » claUdiu
    Am si eu o intrebare...cum se poate afla coordonatele unei imagini? Adica...imi trebuie pentru image map si ma chinui de juma de ora si ....nu...
    Ultimul mesaj » Komfort
    mai am o intrebare..
    Cum as putea sa adaug niste cuvinte..De ex:...cand cineva se inscrie pe siteul meu primeste niste coordonate aleatorie...si...


  21. » legendary
    Salut, care este codul pentru a modifica stilul textului in arial, calibri,forte ,felix titing etc... ?
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Sau mai indicat, stilul fontului si alte proprietati pt text se pot defini din CSS.
    <style type= text/css >
    h2 {
    font-family: Arial ,...


  22. » hi_ella
    Sunt curioasa cum as putea sa pun o imagine chiar la inceputul paginii care sa se extinda pe toata latimea paginii (nu cred ca se numeste banner)....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Poti folosi /adauga imaginea ca fundal ( background ) in Div, cu proprietatile CSS pt background
    De exemplu:
    <style type= text/css >
    #top {...


  23. » steell
    salut.
    problema 1: Am observat atunci cand folosesc ctrl si + pentru a mari fontul in browser totul ramane in acceasi pozitie doar marimea se...
    Ultimul mesaj » Bizzar
    2. Incearca:
    .meniu:visited{
    color: #505050;
    }

    .meniu:hover{
    color: #ffffff !important;
    background-color: #000000 !important;
    font-weight: bold...


  24. » adiadrian
    Salutare!! Am revenit cu o noua problema :)
    Am upload-at site-ul pe server, dar in IE nu mi se vad toate pozele, nu imi arata toate pozele de la...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Pot fi mai multe cauze.
    1. Cod HTML incorect, nevalid.
    2. Incompatibilitatea intre browsere, la proprietatile CSS sau /si JavaScript....


  25. » adiadrian
    Salut! Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati daca se poate. Sunt incepator in html.Problema e asa: am
    <p>jnkm</p>...
    Ultimul mesaj » adiadrian
    Multumesc de ajutor. Am reusit.
    Pana sa-mi dau seama ca am taguri neinchise, am bagat tabelele in divuri si merge bine acum :) .