PHP - MySQL - XML

1. » patricia
    Am o lista de probleme care mi se par greoaie, problema e ca nu am voie sa le rezolv decat cu SQL, nu am voie sa folosesc alt limbaj ca PHP sau...
    Ultimul mesaj » patricia
    Solutia poate fi verificata pe datele pe care le-am dat pentru baza de date.

Raspuns la intrebarea 1:
    /* Creeaza tabelul in care vor fi introdusi...

2. » patricia
    Asi vrea sa stiu daca mysql_getRow() si mysql_getAssoc() fac parte tot din sintaxa PHP MySQL, daca se poate si cateva exemple reprezentative?
    Ultimul mesaj » MarPlo
    La cautare functii pe site-ul php.net , nu exista mysql_getAssoc() si mysql_getRow(). Probabil fac parte dintr-o clasa separata sau librarie de...

3. » AndreyIstetul
    Buna
    As vrea sa fac o imagine cu semnatura /text dinamica (care sa afiseze un text amuzant, de exemplu: sa nu te pui cu mine cand stiu ca IP-ul tau...
    Ultimul mesaj » AndreyIstetul
    Buna. Nu am inteles foarte multe...probabil ca o sa mearga, dar nu am timp acum sa incerc. Multumesc frumos pentru ajutor.

4. » patricia
    Am incercat urmatoarea interogare in mysql versiunea 6:
    SELECT YEAR(HIREDATE) FROM EMP WHERE YEAR(HIREDATE)=(SELECT MAX(COUNT(EMPNO))
    FROM EMP...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Buna
    Nu ma prea pricep la functii si comenzi MySQL, dar din enuntul erorii se poate ca utilizarea acestei alcatuiri de functii: MAX(COUNT(EMPNO)) sa...

5. » trif
    sSalut,
    Cum as putea sa fac ca script de cautare cu ajax care sa faca urmatoarele:
    Cel mai bun exemplu este la control panel la cautare, atunci...
    Ultimul mesaj » trif
    Multumesc de raspuns.
    M-am uitat la cest algoritm si mi se pare complicat. O alta ideie de cautare ca tot am cautat dar nimic. cu ajax ceva.

Daca...

6. » patricia
    Am incercat urmatoarea interogare:
    SELECT AVG(NOTE.NOTA) FROM EXAMENE INNER JOIN NOTE ON EXAMEN.COD_EXAMEN=NOTE.COD_EXAMEN HAVING...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Dupa cum precizeaza mesajul de eroare: ... an error in your SQL syntax ... , e o eroare /gresala de Sintaxa.
    Poate ca valoarea /anul dat de functia...

7. » patricia
    As fi foarte recunoscatoare daca poate sa imi dea cineva cateva exemple clare cu autouniri (auto join) si subinterogari corelate.
    Definitie:
    - O...
    Ultimul mesaj » patricia
    Am gasit cateva exemple, dar nu inteleg care e mecanismul, cum functioneaza exact , care sunt pasii exacti care se executa.
    O sa enumar exemplele si...

8. » SoRyN
    Cum pot sa rezolv urmatoarea eroare?
    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /public_html/config.php on line 22

La linia 22 este...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Primul argument al instructiunii foreach() trebuie sa fie un Array.
    Problema e la parametrul: plugins/*/index.php din functia glob(),...

9. » Monica
    Buna, si bine te-am regasit.
    Am urmatoarea situatie:

test1.php
    <?php 
    if(!isset($_SESSION)) session_start();
    $titlu='TITLU';...
    Ultimul mesaj » Monica
    var_dump($_SESSION) imi afiseaza corect datele

array
    'titlu' => string 'TITLU' (length=5)
    'keyw' => string 'cuvinte cheie' (length=13)...

10. » bordanc_nicu
    Salut!
    Am sa zicem in baza de date tabela de useri cu ID-urile userilor ca si cheie primara, si am id-urile 1,2,3,etc.
    Dar dintr-o anumita cauza,...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Nu stiu cum se poate afla cel mai mic numar disponibil, care a fost sters dintr-o coloana ID Auto-Increment, dar se poate reseta valoarea de...

11. » patricia
    Cum creez o cheie primara a unui tabel MySQL prin compunerea a doua sau mai multe chei externe (straine)/primare ale altor tabele?
    Poate fi o cheie...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din ce cunosc, intr-un tabel poti avea o singura cheie primara, una din ele, sau amandoua sa fie coloane normale.
    Oricum, nu vad rostul ca pentru...

12. » tycyssg
    Am un tabel cu 6 coloane

Id - INT
    cat - VARCHAR(50)
    title - VARCHAR (50)
    price - VARCHAR (6)
    des - TEXT
    date - VARCHAR (15)

Si incerc sa...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Functia mysql_real_escape_string() se aplica dupa ce se face conectarea la MySQL si selectarea bazei de data, cu mysql_select_db(), si inainte de...

13. » patricia
    Am incercat urmatorul script simplu:dar cand incerc sa introduc valori pentru data nasterii nu reusesc. Data are valoarea '0000-00-00',n u inteleg ce...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Am testat codul, si functioneaza.
    A creat baza de date, tabelul si randul adaugat; e corect formatul An-Luna-Zi pentru coloana DATE.
    Nu stiu ce...

14. » tycyssg
    Imi apare aceasta eroare:
    Warning: session_start() : Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Vezi sa nu ai vreun spatiu inainte de <?php , sau dupa partea de inchidere ?> din fisierul inclus.
    In fisierul inclus sa nu fie vreun...

15. » patricia
    Am incercat urmatorii pasi specificati intr-un tutorial dar ceva e gresit ,la sfarsit imi spune ca nu exista Smarty.class.php .
    Configuration:

1....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Eroarea apare fiindca nu e corecta adresa de includere a clasei Smarty ('Smarty.class.php') in fisierul PHP, in raport cu directuorul unde e acesta...

16. » patricia
    Am gasit intr-adevar lucruri utile despre sintaxa Smarty la smarty.net .
    Acum as dori sa incerc si cateva mici exercitii, dar instalarea /setarile...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Smarty e o clasa cu functii PHP. Nu am folosit Smarty, deci nu am experienta practica cu acesta.
    Din ce am vazut putin in documentatie, in principiu...

17. » tycyssg
    Fac un site pentru un restaorant si vor un mic admin panel unde sa isi adauge ei tipurile de mancare cu descriere titlu si pret si as vrea ca...
    Ultimul mesaj » tycyssg
    Cred ca e mai practica parte-a a doua, acea cu tabelu.
    Mersi pentru raspuns.

18. » steell
    Salut
    Nu stiu cum sa fac sa am site-ul in diferite limbi fara sa fac cate o copie a siteului in diferite foldere si fiecare folder reprezinta o...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    M-am uitat la fastweb.ro , si am vazut ca link-urile in codul HTML pt fiecare limba sunt cu adrese diferite.
    De exemplu, pt engleza este:...

19. » Liaf
    Am gasit Elemente formular HTML , care mi s-au parut foarte interesante si ma ajuta mult pentru ca nu mai depind de un script aflat pe alt forum....
    Ultimul mesaj » Liaf
    Mare ajutor in acest topic.
    Ma dau batut. Nu toata lumea sta acasa si umbla pe forumuri... altii mai au si viata personala si unii mai si muncesc......

20. » tycyssg
    Editez un site ce contine flash , si fisiere xml , as vrea ca in loc de text sa am o functie php de include.
    Daca o pun nu mi-o arata. Ai idee daca...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Probabil ca acel cod e adaugat in fisier cu extensia .html sau .xml .
    Codul PHP se executa de catre server daca e adaugat in fisier cu extensia .php...

21. » patricia
    Am de rezolvat urmatorul exercitiu ,stiu pasii care trebuie urmariti dar nu stiu cum sa concretizez asta in php:
    In pagina in partea stanga trebuie...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Ca un link sa deschida pagina intr-un <iframe>, se adauga la acel link atributul: target= nume_iframe , unde nume_iframe e valoarea de la name...

22. » trif
    salut,
    Nu stiu cum sa fac ca atunci cand caut ceva in tabel MySQL sa ignore virugla.
    De exemplu:
    O, ce frumos este afara . eu in baza de date am...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu merge fiindca folosesti pt instructiunea LIKE coloana `denumire` asa cum e, fara REPLACE().
    Incearca asa, cu REPLACE() pt coloana unde folosesti...

23. » patricia
    Recomandati-mi un site sau o carte de unde pot invata cum sa folosesc un CMS gen pPrestashop sau Magneto de la 0.
    Ce trebuie sa stiu pentru...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Cred ca pe site-ul acelor CMS-uri e documentatie cu explicatii /instructiuni de folosire.
    Pentru Magneto vezi Magento User Guide , adresa URL:...

24. » steell
    Salut.
    Am creat un vot cu 2 butoane, fiecare reprezentand o optiune de vot.
    <button type= button name= cati ani am? title= multi class=...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Daca vrei sa adaugi o unitate la valoarea unei coloane din tabel MySQL, poti simplu sa folosesti in comanda SQL asa:
    `nume_coloana` =...

25. » steell
    Salut
    Nu stiu care e problema la acest script
    $numedis = $_POST ;

$ardata = file('uploads.txt', FILE_IGNORE_NEW_LINES | FILE_SKIP_EMPTY_LINES);...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Explicatia ar fi ca in continutul din variabila $ia (preluat din acel fisier TXT) nu este sirul pe care vrei sa-l inlocuiesti.
    Ca test, incearca sa...

Permisiunile forumului

Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum