PHP - MySQL - XML


  1. » cadou
    Am o baza de date ce contine adrese de email si doresc sa trimit la toti din aceasta baza de date, un email (il voi trimite odata la saptamana, sau...
    Ultimul mesaj » cadou
    ok, multumesc, voi studia mai mult pentru asa ceva. pentru moment ma multumesc cu atat, am alte probleme de constructie site, si sper sa le rezolv...


  2. » cadou
    Am tot cautat pe google ceva informatii in acest sens, nu prea am gasit ceva pe intelesul meu.
    Am in baza de date 'data' in format UNIX ->...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc frumos !
    A 2 a varianta mi sa parut mai simpla si am rezolvat problema in 2 minute :D


  3. » cadou
    Salut. Revin cu alta postare.
    Nu am idee cum as putea sa fac urmatorul lucru:
    Vreau sa selectez din tabelul X Y Z informatii care sa le afisez in...
    Ultimul mesaj » cadou
    Multumesc frumos pentru raspunsuri, dar am facut altceva :D un tabel separat unde bag ce informatii sau adaugat in celelelate tabele :D si am scapat...


  4. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul cod:

    <?php
    if(isset($_POST )){
    $an = $_POST ;
    $id_furnizor = $_POST ;

    $array_fnc =...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    In situatia de afisare text dupa Submit, se poate face asa:
    1. Inainte de header() se adauga textul intr-un $_SESSION.
    2. Dupa redirect, se...


  5. » cadou
    Salut!
    Vreau sa aflu valoarea ultimului camp denumit`id` dintr-un tabel.
    id - este AUTO_INCREMENT .

    De exemplu daca am in tabel id-urile
    1 2 3...
    Ultimul mesaj » cadou
    multumesc pentru ajutor marplo!


  6. » cadou
    Salut!
    Nu gasesc greseala al acestui cod ce l-am facut ...

    fisierul logare.php arata cam asa

    <?php session_start();...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Cand se lucreaza cu header() , la fel ca si la session_start(), nu trebuie sa ai cod care genereaza date de iesire inainte de linia cu header()....


  7. » sterica
    Salutare,

    Incerc sa instantiez o clasa si sa apelez la o metoda a aceleasi clase intr-o functie, insa nu reusesc sa definesc in parametrii...
    Ultimul mesaj » sterica
    multumesc foarte mult de ajutor!


  8. » sterica
    Salutare,
    In timp ce browserul aduce datele de pe server, in locul unde vreau sa expun valorile vreau sa afizez un preloader.
    Ca si exemplu am...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce stiu, pentru afisare preluader se foloseste JavaScript, deoarece dupa incarcarea datelor acel preluader trebuie scos din afisare, iar...


  9. » sterica
    Salutare,
    Am doua interogari query, prima este in mysql iar cealalta in mssql.
    Prima interogare returneaza:
    $row si $row

    A doua returneaza:...
    Ultimul mesaj » sterica
    multumesc mult de ajutor, functioneaza!


  10. » Stefan
    Salut, cum as putea face sa vad toate sesiunile utilizatorilor si daca doresc, mai apoi sa pot sterge o anumita sesiune? Exemplu: intra pe cont iar...
    Ultimul mesaj » Stefan
    Am reușit și asta, îți mulțumesc foarte mult!


  11. » sterica
    Am urmatoarele tabele in sql:

    tbl_1
    +---+--------+
    |ID | NUME |
    +---+--------+
    | 1 | Nume_1 |
    | 2 | Nume_2 |
    | 3 | Nume_3 |
    +---+--------+

    tbl_2...
    Ultimul mesaj » sterica
    Am reusit cu un alt select pe care l-am introdus la form


  12. » adrian_ady
    Salutare,
    revin dupa o perioada relativ mare cu o nedumerire.
    Timp de circa 10 ani, site-ul a functionat cu acest tip de aranjament :
    <?php...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Conform noilor versiuni php, sintaxa cu php short-tags nu mai e sustinuta; deci modificarile respective trebuie facute.
    - Daca ai un numar de...


  13. » sterica
    Salutare,

    Am o coloanda dintr-un tabel care are numai valori de: null, 1 si 2 .
    Vreau sa filtrez coloana si sa scot numai randurile cu valoarea...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Poti sa folosesti una din aceste variante:
    SELECT * FROM table_name WHERE col !=2 OR col <=> NULL
    Sau
    SELECT * FROM table_name WHERE...


  14. » sterica
    Salutare,

    Pentru afisarea datelor in browser mult mai rapid nu vreau sa mai stresez serverul de fiecare data modificand query-ul sql (valorile din...
    Ultimul mesaj » sterica
    Multumesc mult de indrumare, am inceput sa lucrez dupa recomandarea ta.


  15. » andras
    Vreau sa generez codul de bare direct in php si sa salvez ca imagine intr-un fisier. Ceva de genul (pseudocod):
    $barcode =...
    Ultimul mesaj » andras
    Am clarificat, multumesc pentru ajutor.
    Clasa DNS2D genereaza in base64, functioneaza cu secventa:
    $barcode = DNS2D::getBarcodePNG($vanz->id,...


  16. » sagap
    Salut,

    Am un tabel varchar cu mai multe date, mai exact categorii. Tabelul este sub forma urmatoare:

    id,...,categories
    1...
    Ultimul mesaj » sterica
    Incearca direct din codul sql:

    SELECT * FROM tabelul_tau
    WHERE categories LIKE '%jocuri%';


  17. » Stefan
    Salut, pun o poza ca sa fie mai evident ce vreau sa fac:
    imgur.com/a/PeKMX

    Deci vreau sa verific un numar generat random cu altul, dupa...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Ar fi doua variante:
    1. Inainte de trimitere formular retii primu $numar intr-un camp 'hidden' in formular. De exemplu:
    <input...


  18. » sterica
    Salutare,

    Codul de mai jos functioneaza perfect pana cand adaug aceasta linie de cod AND tbl_1.column = 2

    SELECT *

    FROM tbl_1

    where...
    Ultimul mesaj » sterica
    Am folosit varianta cu IN si functioneaza perfect, multumesc mult de ajutor!


  19. » sterica
    Salutare,

    Pentru codul SQL:

    SELECT *

    FROM tbl_1

    LEFT JOIN tbl_2
    ON tbl_1.id = tbl_2.idtbl

    Care este logica lui LEFT JOIN in acest query?...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu am folosit astfel de instructiuni LEFT JOIN. Cel mai bine e sa testezi codul sql in phpmyadmin si vezi ce rezultat returneaza.


  20. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul tabel mysql:

    +------+-------------+-------+-------+
    | cod | cantitate | luna | anul |...
    Ultimul mesaj » sterica
    MarPlo, multumesc mult de ajutor!


  21. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul cod si nu imi afiseaza valoarea de la variabila $slct in browser

    <?php
    if(isset($_POST )){
    $slct = $_POST ;
    return...
    Ultimul mesaj » sterica
    am inteles, multumesc mult de ajutor!


  22. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul tabel sql:
    +-------+---------------+
    | STARE | MENTIUNI |
    +-------+---------------+
    | 1 | men_1 |
    | 1 | men_1 |
    | 2 |...
    Ultimul mesaj » sterica
    Multumesc mult de ajutor, functioneaza


  23. » sterica
    Salutare,

    Am acest cod:

    $res = mysql_query($sql);
    while ($row = mysql_fetch_array($res)) {
    echo <tr>
    <td> .$row . </td>...
    Ultimul mesaj » sterica
    Functioneaza perfect, multumesc mult de ajutor!


  24. » sterica
    Salutare,

    Am urmatorul cod:

    ...
    $sql = insert... ;

    $result = $conn->query($sql);

    header ('location: final.php');
    //echo...
    Ultimul mesaj » sterica
    multumesc frumos pentru raspuns


  25. » d_alinus2004
    Va salut,

    As dori sa stiu daca pot sa primesc o informatie care este completata pe un formular de pe un site si pe un al 2'lea web site care este...
    Ultimul mesaj » d_alinus2004
    Mersi mult Giulian9.

    Nu mai intrasem pe acest fourm de aproximativ 7 ani.
    Sincer cred ca este cel mai serios forum de PHP din Romania.