PHP - MySQL - XML
-
» andras Salut,
Cum convertesc un string exemplu: 13/03/2016 la tip DATE care sa fie recunoscut de mysql? Am incercat mai multe variante dar nu transforma...
Ultimul mesaj » MarPlo Salut
Daca acea coloana e de tip DATE, se adauga un sir cu formatul: An-Luna-Zi sau An/Luna/Zi .
Daca e de tip DATETIME sau TIMESTAMP, se adauga cu...
-
» bvlucretiu Bună!
Ce proprietăți trebuie să atribui într-un tabel unui câmp în care doresc să îmi afișeze data, dar la introducerea celorlalte câmpuri în cazul...
Proprietatea AUTO_INCREMENT se foloseste pentru coloane de tip numeric.
Fiindca ai precizat Am bifat la campul de data , presupun ca...
-
» andras Salut,
Am un buton care face SELECT pe o tabela cu 38 cimpuri si 1600 inregistrari. Cum se poate optimiza, adica doar prima data sa faca SELECT si...
Ultimul mesaj » MarPlo Pai nu poti sa salvezi un array asa cum e intr-un fisier, se converteste in tip sir (string), indicat in format json, apoi se salveaza ca sir pe...
-
» Stefan Salut, am un script de chat dar imi afiseaza urmatoarele erori, cum as putea sa le rezolv ?
Notice: Undefined variable: online1 in...
Daca in codul de la linia 234 folosessti $online1 si $online2, modifica codul pt. definirea acelor variabile sa fie asa:
if($settings...
-
» mluci Salut Marplo!
Sa zicem ca am o baza de date care contine pretul unor apartamente.As vrea sa fac un search care sa contina apartamente cu preturile...
Select-ul ar fi cam asa:
$pret_min =50000;
$pret_max =100000;
$sql =...
-
» andras Salut,
Atunci cind adaug o inregistrare in BD iar dupa iesire dau Refresh in browser, se adauga automat inca o inregistrare nedorita. Defectiunea e...
Ultimul mesaj » MarPlo Conteaza logica si structura codului. Redirect-ul /Refresh sa se faca Doar cand sunt date trimise de la formular. Cand se aplica refresh cu header(),...
-
» andras Salut,
Care este cea mai indicata modalitate de transfer a datelor din Excel in MySQL? Am un fisier Excel (provenit dintr-o aplicatie de...
Ultimul mesaj » andras Am reusit, multumesc. Se foloseste clasa PHPExcel_IOFactory care preia direct din .XLS si nu este nevoie sa transform in .CSV.
-
» mluci Salut Marplo
Am o baza de date cu mai multe tabele in ea-id, status,nume,prenume,motiv.Sa zicem ca in baza de date la status este in asteptare...
Eu nu folosesc switch...case, ci if...else if.
A putea face ca in acest cod:
$html ='';
if($row...
-
» andras Salut,
Am instructiuni in generarea unui formular cu element file (pentru upload) cam asa (simplificat):
<?php
$re .='<div id= '.$tabela.'...
Ultimul mesaj » andras Am reusit, greseala era ca am plasat fisierul upload instructiunea:
include ('include/modeluploaddocument.php');
in alt fisier, mai in spate decit...
-
» andras Salut,
Cum gasesc care variabila POST trimisa de formular provine din <input type= checkbox >? Nu stiu name-ul elementului, el exista dar...
Ultimul mesaj » andras E bine ! M-am agatat de aceasta posibilitate (pe care n-o stiam) si functioneaza!
-
» mluci Salut Marplo.
Am două tabele intr-o baza de date: detalii ticket și continut ticket.În tabelul detalii ticket am informatii precum stare ticket/ora...
Ultimul mesaj » MarPlo Link-ul sa deschida pagina php unde vrei sa afisezi acele rezultate. Iar in adresa link-ului se adauga id-ul dupa care sa faci select in acel fisier....
-
» bvlucretiu Bună!
Lucrez la un site propriu în localhost și aș dori să știu ce cod(php) ar trebui să pun în comandă, pentru a putea crea un tabel într-o bază de...
Ultimul mesaj » bvlucretiu Este OK, functioneaza!
Multumesc mult!
-
» mluci $link = mysqli_connect( localhost , , , );
// Check connection
if($link === false){
die( ERROR: Could not connect. ...
Daca vrei sa ai o valoare prestabilita la coloana in baza de date, cel mai simplu e sa o setezi cu default cand se creaza acel tabel....
-
» andras Am pus in common.php : ini_set('display_errors', 1); si pe local nu da nici o eroare, dar pe server imi afiseaza:
Fatal error: Call to undefined...
Ultimul mesaj » andras Am descarcat noua varianta de clasa si functioneaza si pe server. Multumesc!
-
» Stefan Salut, am urmatorul script
<?php
// configuration
$url = 'test.php';
$file = 'index.php';
// check if form has been submitted
if (isset($_POST...
Ultimul mesaj » MarPlo Nu stiu ce ai incercat, prin urmare nici de ce nu a mers.
Cu ajax citesti fisierul back-up de pe server, iar raspunsul il adaugi in campul de...
-
» andras Salut,
Pe serverul developper nu merge primul meu modul cms (tabel html). Imi da eroarea in Inspect element:
Din ce stiu, problema cu 500 Internal Server Error nu e de la php, ci de la raspunsul serverului la adresa accesata.
Cauza poate fi de la...
-
» mluci Salut marplo!Folosesc scriptul acesta de conectare :
daveismyname.com/login-and-registration-system-with-php-bp
Daca observi are un fișier...
Am vazut ca acea pagina are o zona de comentarii cu multe intrebari /probleme si raspunsuri. Poate problema ta cu acel script e printre acele...
-
» andras Salut,
Am un fisier template (de tip php) care contine in <body>:
<body>
<?php
?>
<div id= t1 style= top: 50px; >
{ TABEL...
Daca FORMULAR nu iti trebuie in acea pagina, ai putea ca acel formular sa-l ai in alt fisier template separat. Iar pe acela il incarci cand e...
-
» andras Salut,
Am un array ascociativ ($key=>$value, in care $key este denumirea conventionala a cimpului (pentru cap de tabel html) iar $value este...
Ultimul mesaj » andras Am facut cum ai spus si functioneaza impecabil! Pune valorile in formular. La Update n-am nevoie de indicii numerici, dar in alta parte am nevoie...
-
» mluci Salut marplo
Folosesc un script web de contact care imi pune toate mesajele in spam pe gmail.Am citit ca trebuie sa fie folosit smtp pentru a nu mai...
Nu stiu exact cum e cu smtp si gmail, nu le folosesc. Din ce stiu, poti folosi clasa PHPMailer ca sa trimiti mail-uri cu smtp; e gratuita si...
-
» andras 1. Cum procedez cind in mai multe fisiere php (care contin functii, nu clase) am nevoie de obiecte ale aceleiasi clase? In prezent instantiez aceeasi...
Ultimul mesaj » andras Asta era, ca nu era adaugat in clauza if(), am crezut ca e suficient sa adaug primul fisier apelat. Dar asa invata omul.
Multumesc, acum pot...
-
» trif Salut,
Am o problema cu cautarea si nu stiu cum sa o rezolv.
In primul rand vreau sa dau un exemplu:
Am o lista de denumiri care contin cuvinte...
Ultimul mesaj » trif Salut
Am incercat varianta ta cu match ... against dar nu mi-a mers deoarece cauta text nu cuvinte separatate. Am incercat si varianta cu case dar...
-
» trif Salut,
Am o problema cu codul acesta:
$c= de an la ;
$text = an de an ma duc la bold cumparaturi ;
$cuvinte=explode(' ', $c);...
Ultimul mesaj » trif Salut,
Nu mi-a mers ce ai facut mai sus dar am facut asa si im merge.
$keyword = de an la de b ;
$keywords = explode(' ', trim($keyword));
$str =...
-
» andras Salut,
Sint contrariat ca un sir json nu este preluat in input (simplificat, testare):
<?php
function formInsert($variabile, $tabela, $clasa){...
Ultimul mesaj » andras Da, acum e clar, scuze pentru obtuzitatea mea, filozofia mea a fost gresita din start. Am vrut prea repede sa captez variabilele POST si sa plec din...
-
» mluci Salut Marplo
Sa presupunem ca am o baza de date de genul
id Nume Email Status
Daca de exemplu valoarea campului status este suspendat sa se...
Ce ai incercat sa faci si unde nu te descurci?
Ca idee:
1. Se creaza un tabel in baza de date cu email-urile la care s-a trimis mesaj de...
Permisiunile forumului
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum