HTML - XHTML - CSS


  1. » andras
    Salut,
    Cum e cu HTML5 ? E recunoscut de toate browserele? Pot sa-l folosessc in fisiere PHP impreuna cu HTML4? Il recunoaste si JavaScript?...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Daca stii sa pui cod html in php, nu conteaza ce versiune html este. Adica se adauga in acelasi mod, diferenta fiind la <!doctype> de la...


  2. » leaguu
    Bună ziua! Vă deranjez cu o problemă. Am creat o pagină web și i-am atribuit:
    body {overflow: hidden;}
    Am adăugat conținut în așa fel încât să am...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Incearca sa adaugi overflow: hidden; si la selectorul html.
    Am testat acest cod in Firefox si Chrome; si functioneaza cum trebuie, adica bara...


  3. » leaguu
    Bună ziua!,
    Vă deranjez cu o întrebare, probabil banală. Deci, care este diferența dintre o clasă și un identificator? Când ar trebui să folosesc...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Diferenta dintre id si class este faptul ca se poate folosi acelasi atribut class la mai multe elemente HTML, pe cand id se foloseste numai pentru un...


  4. » andras
    Salut,
    Intr-o coloana din tabel html (cu date preluate din BD) am o referinta la un fisier imagine (ex. poze/pencil.png ). Cum fac ca la onmouseover...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Nu stiu care e cauza pe IE10, nu am acea versiune de browser. La mine Internet Explorer nu-l folosesc, am o versiune mai veche, IE8, am testat...


  5. » andras
    Salut,
    Am int-un form un <input type file > care la rulare afiseaza un buton Browse (in Firefox) sau Choose (in Opera).
    Cum ii spun acelui...
    Ultimul mesaj » andras
    Am rezolvat-o pana la urma mai profesionist (zic eu) tot cu input type='file', incarca fisierul de pe local pe server cu functia upload pe care am...


  6. » leaguu
    Salut! Vreau sa se vada un notepad intr-un fisier html.
    Am cautat pe net si am gasit un cod care merge cand sunt offline, adica cand deschid...
    Ultimul mesaj » leaguu
    Da... Am incarcat pe la alt host, la alta firma si merge....
    Multumesc oricum!!!


  7. » andras
    Salut,
    Am o pagina curenta cu 5 tab-uri. In tab-ul 2 am un buton cu reload page . Cum fac ca dupa reload page sa mi se deschida tot tabul 2? In...
    Ultimul mesaj » andras
    Da, il voi studia. Tipul de tab-uri ales a fost la cerinta utilizatorului aplicatiei.


  8. » vdorin
    Salutare. sunt si eu incepator, e foarte util site-ul.
    am si eu o intrebare: cum fac footerul. sa apara in josul paginii, adica un exemplu mi-ar fi...
    Ultimul mesaj » muneeb
    Un exemplu cu toate etapele pt. o pagina net nu e ceva fix, depinde de ce vrei sa contina acea pagina si cum sa fie asezate, totusi, pentru o ideie...


  9. » virus_roby
    Salut,

    M-am apucat acum vreo 1 luna sa invat HTML/CSS si mi-am facut si un site simplu,de prezentare a firmei la care lucrez.
    Nu am intampinat...
    Ultimul mesaj » virus_roby
    Merci pentru ajutor.....stiu ca vreau cam multe asa deodata dar asa este cand esti entuziasmat.


  10. » General
    Tab ar trebui sa isi modifice dimensiunile in depenta de ce text este in el insa el nu se modifica, puteti sa ma ajutati? :)
    content este locul unde...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Incearca fara proprietatile height si bottom la .content.
    Adica asa:
    .content {
    position: absolute;
    top: 28px;
    left: 0;
    right: 0;...


  11. » trif
    Buna ziua,
    preiau din bd descrierea unui obiect si il pun intr-un textarea pentru a pute fi editat.
    <textarea name= descriere style=...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca sa folosesi stiluri CSS ca sa aranjezi acel element HTML, si tabelul cu o dimensiune anume.
    De exemplu pt. acel tag:
    #id_tag {
    min-width:...


  12. » dim
    Am pus o line de Refresh care arata cam asa <META HTTP-EQUIV = Refresh Content = 5; URL =..//test.php > pt a se intoarce la pagina de logare...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce stiu, HTML nu are cod /tag de buton pentru inchidere fereastra.
    Nu cunosc butoane de Close fara JavaScript.


  13. » trif
    Buna ziua, am tot incercat sa dau margine intr-un tabel cand sus cand jos cand stanga etc. dar nu imi merge.
    Am pus
    <tr align= center style=...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Saut
    Nu merge sa aplici proprietatea margin la element <tr> fiindca in tabel randurile sunt lipite, fara margine intre ele. Pentru stanga...


  14. » nicuzbona
    Salut.
    Am facut o pagina web, totul ok pana merg la un PC mai vechi cu win xp si imi accesez site-ul. La acest PC width -ul site-ului era de 90% (...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din experienta, pentru dimensiuni si margini folosesc procente, pentru 'padding' si 'font-size' aplic em'.
    Se poate combina, de exemplu, o lungime...


  15. » hi_ella
    Salut ,
    Daca vreau un fisier html importat in alt fisier html fara a folosi PHP sau JavaScript care ar fi solutia ? Este <link rel= import href=...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce am vazut pe internet, rel= import functioneaza doar in Chrome, si asta cu about:flag activat.
    Personal am testat in Mozilla Firefox...


  16. » alexinio3d
    Salutare.
    Cum pot pune o opacitate pe fundal fara sa afecteze si textul ??
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca cu rgba() in css, editezi culorile Rosu, Verde, Alpastru si Alfa (opacitate):
    #id_elm {
    background: rgb(54, 25, 25); /* Fall-back for...


  17. » nicuzbona
    Salut. am o problema cu un site. am facut headerul, meniul ( orizontal ) si footerul. La continut am o problema. Am asa:
    <div id= header> .......
    Ultimul mesaj » nicuzbona
    Gata. S-a rezolvat cu <br style= clear:both; > Mersi mult :)


  18. » tycyssg
    Buna ziua din nou
    Am incercat sa renunt la tabele si m-am apucat de div-uri..m-am documentat cat de cat dar mi-am dat seama ca mai am multe de...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca sa folosese pentru marme si margini dmensuni in procente (%). Poti testa exemplele date mai sus.


  19. » criscris200
    Am tot cautat un model de harta si am gasit intr'un final , numai ca nu o pot folosi la site'ul meu , poate ma ajutati voi , am gasit pe 2 site'uri :...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Acea harta cu locatii se face cu Google Map. Pentru site web, vezi documentatii la aresa:...


  20. » patricia
    am niste div-uri adaugate unul dupa altul , pozitionate inline, cand unul din ele isi schimba continutul celelalte apar pozitionate mai jos?
    ce...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Incearca sa setezi o lungime la fiecare din acele Div-uri astfel incat sa se incadreze cum vrei in elementul parinte.
    Sau seteaza o lungime...


  21. » crissti777
    M-am uitat la un fisier css, vroiam sa vad atributele css si valorile cu care au facut meniul de linkuri din inceputul fiecarei pagini, insa am gasit...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Codul de forma: #b72026 reprezinta culoarea. Combinatii dintre rosu-verde-albastru, vezi pagina: Coduri culori pentru site .
    linear-gradient e...


  22. » alexinio3d
    Salutare
    Folosesc tagul <pre> ca sa-mi afiseze textul cu aliniat si cum il scriu eu, dar am o problema, adica aia ca, atunci cand nu mai intra...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca sa stergi word-break: break-all; , asta permite despartirea cuvantului; alta varianta nu stiu.


  23. » kaZZ
    Vreau si eu sa fac un site cu design metro dar nu stiu exact cum sa explic. Vreau sa se duca Div-urile spre dreapta pe orizontal cand au ajuns in...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Se poate cu cateva proprietati CSS. Div-urile sa fie toate intr-un Div parinte (container), iar acesta sa aibe setat in CSS o inaltime fixa,...


  24. » hi_ella
    Salut !
    Imi puteti spune care ar fi cel mai bun font pentru o pagina web si marimea lui ?Tot timpul cand lucrez la un site am impresia ca fontul e...
    Ultimul mesaj » MenCar
    Depinde si ce vrei sa scri, adica la ce folosesti acel continut...
    Un articol eu zic, adica cea mai buna marime e 8 sau 9, titlu 9 ingrosat...


  25. » tataieee
    Salutare,
    Dacă are cineva un cod pentru a arăta IP-ul, dar să mearga pe HTML, eu am găsit 2, dar fară rezultat, site-urile nu mai merg.
    <script...
    Ultimul mesaj » tataieee
    Într-un final am găsit :

    <script type= text/javascript language= javascript src=

    Dacă ştie cineva alt cod mai sofisticat să arate şi ce...