HTML - XHTML - CSS


  1. » andras
    Salut,
    Am int-un form un <input type file > care la rulare afiseaza un buton Browse (in Firefox) sau Choose (in Opera).
    Cum ii spun acelui...
    Ultimul mesaj » andras
    Am rezolvat-o pana la urma mai profesionist (zic eu) tot cu input type='file', incarca fisierul de pe local pe server cu functia upload pe care am...


  2. » leaguu
    Salut! Vreau sa se vada un notepad intr-un fisier html.
    Am cautat pe net si am gasit un cod care merge cand sunt offline, adica cand deschid...
    Ultimul mesaj » leaguu
    Da... Am incarcat pe la alt host, la alta firma si merge....
    Multumesc oricum!!!


  3. » andras
    Salut,
    Am o pagina curenta cu 5 tab-uri. In tab-ul 2 am un buton cu reload page . Cum fac ca dupa reload page sa mi se deschida tot tabul 2? In...
    Ultimul mesaj » andras
    Da, il voi studia. Tipul de tab-uri ales a fost la cerinta utilizatorului aplicatiei.


  4. » vdorin
    Salutare. sunt si eu incepator, e foarte util site-ul.
    am si eu o intrebare: cum fac footerul. sa apara in josul paginii, adica un exemplu mi-ar fi...
    Ultimul mesaj » muneeb
    Un exemplu cu toate etapele pt. o pagina net nu e ceva fix, depinde de ce vrei sa contina acea pagina si cum sa fie asezate, totusi, pentru o ideie...


  5. » virus_roby
    Salut,

    M-am apucat acum vreo 1 luna sa invat HTML/CSS si mi-am facut si un site simplu,de prezentare a firmei la care lucrez.
    Nu am intampinat...
    Ultimul mesaj » virus_roby
    Merci pentru ajutor.....stiu ca vreau cam multe asa deodata dar asa este cand esti entuziasmat.


  6. » General
    Tab ar trebui sa isi modifice dimensiunile in depenta de ce text este in el insa el nu se modifica, puteti sa ma ajutati? :)
    content este locul unde...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Incearca fara proprietatile height si bottom la .content.
    Adica asa:
    .content {
    position: absolute;
    top: 28px;
    left: 0;
    right: 0;...


  7. » trif
    Buna ziua,
    preiau din bd descrierea unui obiect si il pun intr-un textarea pentru a pute fi editat.
    <textarea name= descriere style=...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca sa folosesi stiluri CSS ca sa aranjezi acel element HTML, si tabelul cu o dimensiune anume.
    De exemplu pt. acel tag:
    #id_tag {
    min-width:...


  8. » dim
    Am pus o line de Refresh care arata cam asa <META HTTP-EQUIV = Refresh Content = 5; URL =..//test.php > pt a se intoarce la pagina de logare...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce stiu, HTML nu are cod /tag de buton pentru inchidere fereastra.
    Nu cunosc butoane de Close fara JavaScript.


  9. » trif
    Buna ziua, am tot incercat sa dau margine intr-un tabel cand sus cand jos cand stanga etc. dar nu imi merge.
    Am pus
    <tr align= center style=...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Saut
    Nu merge sa aplici proprietatea margin la element <tr> fiindca in tabel randurile sunt lipite, fara margine intre ele. Pentru stanga...


  10. » nicuzbona
    Salut.
    Am facut o pagina web, totul ok pana merg la un PC mai vechi cu win xp si imi accesez site-ul. La acest PC width -ul site-ului era de 90% (...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Din experienta, pentru dimensiuni si margini folosesc procente, pentru 'padding' si 'font-size' aplic em'.
    Se poate combina, de exemplu, o lungime...


  11. » hi_ella
    Salut ,
    Daca vreau un fisier html importat in alt fisier html fara a folosi PHP sau JavaScript care ar fi solutia ? Este <link rel= import href=...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Din ce am vazut pe internet, rel= import functioneaza doar in Chrome, si asta cu about:flag activat.
    Personal am testat in Mozilla Firefox...


  12. » alexinio3d
    Salutare.
    Cum pot pune o opacitate pe fundal fara sa afecteze si textul ??
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca cu rgba() in css, editezi culorile Rosu, Verde, Alpastru si Alfa (opacitate):
    #id_elm {
    background: rgb(54, 25, 25); /* Fall-back for...


  13. » nicuzbona
    Salut. am o problema cu un site. am facut headerul, meniul ( orizontal ) si footerul. La continut am o problema. Am asa:
    <div id= header> .......
    Ultimul mesaj » nicuzbona
    Gata. S-a rezolvat cu <br style= clear:both; > Mersi mult :)


  14. » tycyssg
    Buna ziua din nou
    Am incercat sa renunt la tabele si m-am apucat de div-uri..m-am documentat cat de cat dar mi-am dat seama ca mai am multe de...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca sa folosese pentru marme si margini dmensuni in procente (%). Poti testa exemplele date mai sus.


  15. » criscris200
    Am tot cautat un model de harta si am gasit intr'un final , numai ca nu o pot folosi la site'ul meu , poate ma ajutati voi , am gasit pe 2 site'uri :...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Acea harta cu locatii se face cu Google Map. Pentru site web, vezi documentatii la aresa:...


  16. » patricia
    am niste div-uri adaugate unul dupa altul , pozitionate inline, cand unul din ele isi schimba continutul celelalte apar pozitionate mai jos?
    ce...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Incearca sa setezi o lungime la fiecare din acele Div-uri astfel incat sa se incadreze cum vrei in elementul parinte.
    Sau seteaza o lungime...


  17. » crissti777
    M-am uitat la un fisier css, vroiam sa vad atributele css si valorile cu care au facut meniul de linkuri din inceputul fiecarei pagini, insa am gasit...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Codul de forma: #b72026 reprezinta culoarea. Combinatii dintre rosu-verde-albastru, vezi pagina: Coduri culori pentru site .
    linear-gradient e...


  18. » alexinio3d
    Salutare
    Folosesc tagul <pre> ca sa-mi afiseze textul cu aliniat si cum il scriu eu, dar am o problema, adica aia ca, atunci cand nu mai intra...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Incearca sa stergi word-break: break-all; , asta permite despartirea cuvantului; alta varianta nu stiu.


  19. » kaZZ
    Vreau si eu sa fac un site cu design metro dar nu stiu exact cum sa explic. Vreau sa se duca Div-urile spre dreapta pe orizontal cand au ajuns in...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Se poate cu cateva proprietati CSS. Div-urile sa fie toate intr-un Div parinte (container), iar acesta sa aibe setat in CSS o inaltime fixa,...


  20. » hi_ella
    Salut !
    Imi puteti spune care ar fi cel mai bun font pentru o pagina web si marimea lui ?Tot timpul cand lucrez la un site am impresia ca fontul e...
    Ultimul mesaj » MenCar
    Depinde si ce vrei sa scri, adica la ce folosesti acel continut...
    Un articol eu zic, adica cea mai buna marime e 8 sau 9, titlu 9 ingrosat...


  21. » tataieee
    Salutare,
    Dacă are cineva un cod pentru a arăta IP-ul, dar să mearga pe HTML, eu am găsit 2, dar fară rezultat, site-urile nu mai merg.
    <script...
    Ultimul mesaj » tataieee
    Într-un final am găsit :

    <script type= text/javascript language= javascript src=

    Dacă ştie cineva alt cod mai sofisticat să arate şi ce...


  22. » crissti
    Salut!
    Poate parea pt incepatori, dar cum pot creea un DIV cu colturile drepte, adica 90 grade, pana acum toate mi le da cu colturi rotunde si nici...
    Ultimul mesaj » crissti
    Gata am gasit problema, in css trecusem la toate div-urile ''border-radius'' cu toate ca nu stiam ce face :)
    Merci pt informatie!


  23. » crissti
    Salut
    Pe baza documentarii de la tutorialele acestui site am conceput un mic site de 9 pagini in PC-ul meu, dar am doua nelamuri carora nu am...
    Ultimul mesaj » crissti
    Am invatat si css, tot de aici, chestia cu imaginea sa rezolvat, eu puneam aia la link nu la img, de asta numi iesea.

    La a doua problema inca nu...


  24. » MenCar
    Salut Marplo, sti cumva un cod sau un site de unde pot lua sau downloada un cod pt site html php nu conteaza...

    Despre ce este vorba...
    Uitate...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Tu stii de ce nu functioneaza la tine, probabil nepotrivire cu Div-urile pt. acele proprietati css.
    Uite, acest cod functioneza (dar e mai bine sa...


  25. » MenCar
    Salut,
    Am si eu nevoie de un script html sau php sau altfel de script.
    Despre ce este vorba, deci apare un cod:
    <script type= text/javascript...
    Ultimul mesaj » MenCar
    Va multumesc mult ;)
    Am reusit, dar o intreebare, pt forum la semnatura oare nu exista unu?