HTML - XHTML - CSS


  1. » bvlucretiu
    Buna seara!
    Cum fac în CSS ca în cazul în care am o serie de elemente așezate în coloană iar aceasta se întinde mult în jos și aș dori să nu se...
    Ultimul mesaj » bvlucretiu
    Era vorba despre pagina principala (index.php) al serverului local wamp si am incercat toate variantele cu firefox si nu merge, nu stiu ce nu am...


  2. » evident
    Stie cineva cum as putea sa fac o harta ca cea de pe, URL: tocmai.ro .
    Cu toate judetele, iar cand dau pe un judet sa imi apara toate anunturile din...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Acea harta e facuta folosind tag-ul <map> si <area>, care pot imparti o imagine in mai multe zone cu acces separat.
    In Cursul...


  3. » greatmath
    Buna
    Recent am întâmpinat o problema: am văzut un gadget pe un site, acel gadget vreau sa-l mut la mine în site prin folosirea tagului iframe......
    Ultimul mesaj » greatmath
    Nu este chiar asa de ușor :(
    Am găsit rezolvarea la problema mea însă trebuie sa combin PHP5 cu jQuery ... din păcate pe unul dintre site-uri nu am...


  4. » trif
    Salut,
    Cum as putea sa fac in css o faza ca sa imi aranjeze pe coloane? De exemplu:...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Te referi la rezultatele selectate dintr-un tabel MySQL, sau la datele /optiunile dintr-un tag <select>?
    Daca e vorba de randuri de text...


  5. » Skeptic
    Salut
    Am o pagina, sus in header am un meniu Home Forum Contact . as vrea sa adaung inca un link Games . In functie de click pe Games s-au doar sa...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Mai mult decat explicatiile si codul din tutorialul de la adresa data mai sus nu am ce sa spun.
    Depinde de modificarile facute, cat si de setarile...


  6. » patricia
    Stiu ca pentru introducerea cadrelor in pagina se folosesc <frameset></frameset> ,dar si cadrele interne <iframe></iframe> ....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    O alta alternativa la <iframe> este elementul <object> , care poate fi utilizat pentru includere in pagina a unor fisiere externe precum...


  7. » patricia
    Am observat ca multe site-uri au inceput sa foloseasca in partea de sus a site-ului o mica sigla.
    Ca sa fiu explicita pentru marplo am observat...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Acea imagine mica afisata in browser langa bara de adrese se numeste generic Favicon .
    Este o imagine in format .ico , si poate fi afisata langa...


  8. » Komfort
    Cum as putea sa fac niste imagini sa fie transparente in mozilla, si daca se poate si in IE.
    Multumesc
    Ultimul mesaj » MelecaCristian
    verifica daca nu ai tu alte setari CSS cu ramura img

  9. Image map 1358 6

    » claUdiu
    Am si eu o intrebare...cum se poate afla coordonatele unei imagini? Adica...imi trebuie pentru image map si ma chinui de juma de ora si ....nu...
    Ultimul mesaj » Komfort
    mai am o intrebare..
    Cum as putea sa adaug niste cuvinte..De ex:...cand cineva se inscrie pe siteul meu primeste niste coordonate aleatorie...si...


  10. » legendary
    Salut, care este codul pentru a modifica stilul textului in arial, calibri,forte ,felix titing etc... ?
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Sau mai indicat, stilul fontului si alte proprietati pt text se pot defini din CSS.
    <style type= text/css >
    h2 {
    font-family: Arial ,...


  11. » hi_ella
    Sunt curioasa cum as putea sa pun o imagine chiar la inceputul paginii care sa se extinda pe toata latimea paginii (nu cred ca se numeste banner)....
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Poti folosi /adauga imaginea ca fundal ( background ) in Div, cu proprietatile CSS pt background
    De exemplu:
    <style type= text/css >
    #top {...


  12. » steell
    salut.
    problema 1: Am observat atunci cand folosesc ctrl si + pentru a mari fontul in browser totul ramane in acceasi pozitie doar marimea se...
    Ultimul mesaj » Bizzar
    2. Incearca:
    .meniu:visited{
    color: #505050;
    }

    .meniu:hover{
    color: #ffffff !important;
    background-color: #000000 !important;
    font-weight: bold...


  13. » adiadrian
    Salutare!! Am revenit cu o noua problema :)
    Am upload-at site-ul pe server, dar in IE nu mi se vad toate pozele, nu imi arata toate pozele de la...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Pot fi mai multe cauze.
    1. Cod HTML incorect, nevalid.
    2. Incompatibilitatea intre browsere, la proprietatile CSS sau /si JavaScript....


  14. » adiadrian
    Salut! Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati daca se poate. Sunt incepator in html.Problema e asa: am
    <p>jnkm</p>...
    Ultimul mesaj » adiadrian
    Multumesc de ajutor. Am reusit.
    Pana sa-mi dau seama ca am taguri neinchise, am bagat tabelele in divuri si merge bine acum :) .


  15. » AndreyIstetul
    Buna. Cum pot sa pun ca atunci cand intra cineva pe site sa se schimbe cursorul in unul personalizat?
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Daca vrei sa inlocuiesti cursorul standard cu o imagine, se poate folosi in CSS proprietatea cursor cu valoare URL catre un fisier de tip CUR cu...


  16. » adiadrian
    Salut! Numele meu este Adi.
    Am si eu o problema si v-as ruga sa ma ajutati,daca se poate.
    Sunt incepator si m-am decis sa fac un web site mic, fara...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Nu e nici o problema numarul de pagini ale site-ului, poti sa ai si 10 000.
    Importanta e fiecare pagina in parte, sa aibe cod valid html, script-uri...


  17. » steell
    salut. am un tabel si vreau sa-i setez proprietatea cellspacing dintr-un fisier css dar nu exista acest tag in css am gasit doar padding, asta arata...
    Ultimul mesaj » steell
    Merge cu border-spacing .
    Ms mult


  18. » nutzu123
    Salut,
    Vreau sa intergrez un iframe pe o pagina html ca si un cod de copiat pentru ceilalti, dar dak adaug codul iframe pe o pagina html o sa.mi...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Daca pagina e generata /creata cu PHP, foloseste functia htmlentities($sir) sa transformi tag-urile si codurile din $sir specifice HTML in cod...


  19. » cata20
    Vreau sa fie semitransparente ,adica fade iar cand ma apropiu de poza userului sa apara vizibile la 100% culoarea lor. Ceva in genul ce am vazut la...
    Ultimul mesaj » cata20
    Merci Mariuse .Nici nu stii cat de bine merge:). Superrr

    Merci mult !


  20. » nutzu123
    Salutari, are cineva vreun exemplu css sau javascript pentru header.urile fixe cum au cei de la 220.ro sau 4tuning.ro/ ?
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Cu proprietatea CSS: position : fixed; .
    Vezi codul asta:
    <style type= text/css ><!--
    #header {
    position:fixed;
    top:0;
    left:0;...


  21. » adytzul89
    Salut MarPlo :)
    Am si eu neovie de ajutor, daca ma poti ajuta. Cum fac sa completez un camp dintr-un formular cu date din link ? presupun ca trebuie...
    Ultimul mesaj » adytzul89
    Multumesc pentru raspunsuri, MarPlo..am facut cum ai zis in ultimu post dar nu mi-a iesit, poate nu am facut bine, dar am rezolvat altfel, am adaugat...


  22. » steell
    am formularul asta cu campuri select intr-o pagina php
    <form name= jump >
    <select name= menu size= 2 >
    <option value=
    <option...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Am testat urmatorul cod, html amestecat cu php, si functioneaza.
    <html>
    <head>
    </head>
    <body>
    <?php
    echo...


  23. » shcarmens
    Buna seara! Am o problema cu pozitionarea elementelor html in pagina web. As vrea sa scriu un text intre cele doua chenare, mai exact in mijlocul...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Ca sa adaugi un text pe mijloc, intre doua chenare (Div-uri), poti adauga totul intr-un DIV cu position:relative; , iar cele 2 chenare sa aibe...


  24. » djantonik
    Salut,
    As dori sa stiu cum as putea face sa schimb design-ul la un div/class atunci dupa ce apas click pe el. Explicatie :
    .buton {...
    Ultimul mesaj » djantonik
    Mersi mult pentru ajutor. Pana la urma am rezolvato astfel :
    <div id= buton onclick= ChangeColor(); class= invalid >Click here!</div>...


  25. » soul_reaper
    Salut :D

    deci.. sa zicem ca avem 3 file : index.php ,fila1.php si fila2.php

    in fiecare fila exista o functie de cautare simpla ,in genul de mai...
    Ultimul mesaj » MarPlo
    Salut
    Fara JavaScript se poate adaugand cate un buton pt. fiecare adresa, si folosind atributul formaction= fisier.php ( adaugat nou in HTML5 )....